Υλικά
Για τη βάση
- 2500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
- 2 βανίλιες
- μία πρέζα αλάτι
Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
Πως το κάνουμε
- Φτιάχνουμε τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο Ελληνικό Τσιζκέικ . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα και βουτυρώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό .
- Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε
- Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε .
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες .
- Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε .
Το διατηρούμε στο ψυγείο