Αλμυρό κέικ με φέτα και κεφαλογραβιέρα

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές επιπέλον
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε τα αυγά με το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Ρίχνετε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτετε τα τυριά, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι σας.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45′ περίπου.

Πηγή

-Advertisement-
-Advertisement-
=Advertisement=
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *