Άγραφα 2020: Δεν έχουν ίντερνετ και πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν τα παιδιά τους τηλεκπαίδευση

mathitriaagrafa1

Εν έτει 2020 μια ολόκληρη περιοχή της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει…δίκτυο!

Στα Άγραφα οι μαθητές είτε αναγκάζονται να ξενιτευτούν, είτε οι γονείς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν τηλεκπαίδευση!

Αν για κάποιους η σύνδεση στο ίντερνετ αποτελεί μέσο μόνο για ενημερωτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς, στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown το διαδίκτυο πλέον αποτελεί εργαλείο αφού συν τοις άλλοις είναι το υποχρεωτικό μέσο διδασκαλίας και μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Είναι, πιο απλά, ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Όχι όμως στα Άγραφα Ευρυτανίας.

mathitriaagrafa

Τα Άγραφα της Ευρυτανίας, τα γραφικά και ιστορικά χωριά, δεν είναι απλώς απομονωμένα λόγω της ορεινής τοποθεσίας τους, αλλά και «ξεχασμένα» από το κεντρικό κράτος με τους γονείς να ψάχνουν τρόπους και πληρώνουν ακριβά πολλές φορές, για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα του σχολείου τους. Κάποια από αυτά να προετοιμαστούν ακόμα και για τις Πανελλαδικές!

Στέλνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα!

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στην… Αθήνα ή αλλού, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μη χαθεί η σχολική χρονιά!

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον κάτοικο Αγράφων κ. Κώστα Μάγγα, ο γιος του οποίου πηγαίνει στη Γ΄ Λυκείου και φέτος δίνει Πανελλήνιες, με αξιώσεις να περάσει στο πανεπιστήμιο. Αναγκαστικά, όπως μας λέει, έστειλε το παιδί του σε συγγενή τους στην Αθήνα να μείνει εκεί, όπου υπάρχει και το wifi!

Βάζουν κάρτες στο κινητό κάθε μέρα!

Ο κ. Ηλίας Καραγιάννης, αγρότης στο επάγγελμα, έχει κόρη μαθήτρια και περιέγραψε στο newsit.gr την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν. Μάλιστα αναφέρει πως τους είπαν ότι ίσως λυθεί το θέμα της σύνδεσης στο τέλος του 2020(!) και έτσι πληρώνει κάρτες με ίντερνετ για να κάνει μάθημα η κόρη του μέσω του κινητού της.

mathitriaagrafa2

Ο Δήμος τους έδωσε laptop και tablet αλλά πως να συνδεθούν χωρίς ίντερνετ!

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης απευθύνει έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, καθώς περίπου 125 μαθητές γυμνασίου και λυκείου -κάποιοι από αυτούς μάλιστα προετοιμάζονται και για Πανελλήνιες- δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω αυτής της κατάστασης.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *