Αφράτες πίτες δενδρολίβανου

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Μια συνταγή για τις πιο αφράτες πιτούλες που δοκιμάσατε ποτέ… Με 3 μόνο βασικά υλικά, ψημένες στον φούρνο, χωρίς αλεύρι. (Θυμίζουν κρέπα στην πιο αφράτη τους μορφή.) Την συγκεκριμένη συνταγή την φτιάξαμε με δενδρολίβανο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι καρύκευμα θέλετε και φυσικά να τις συνοδεύσετε όπως τραβάει η όρεξη σας. Με τριμμένο τυράκι, με ρώσικη σαλάτα, ακόμα και σκέτες με μέλι, για μια πιο γλυκιά εκδοχή…

 


Υλικά: (για 10 με 12 περίπου πίτες)

-Advertisement-

3 αυγά
3 κ.τ. σούπας τυρί κρέμα
1/2 κ.τ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
δενδρολίβανο
λίγο αλάτι

 

- Advertisement -

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ, στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.

Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους, με το τυρί και το αλάτι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

-Advertisement-
=Advertisement=

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με τους κρόκους, στο μπολ με την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς όμως να χάσει την αφράτη υφή της η μαρέγκα.

 

ΑΦΡΑΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ

 

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί. Υπολογίζουμε δυο κουταλιές από το μίγμα για κάθε πιτούλα περίπου, αφήνοντας ένα δυο εκατοστά απόσταση περίπου από την μια στην άλλη και τέλος ρίχνουμε τον δενδρολίβανο από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 150 βαθμούς στον αέρα, για 18 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *