Αδέλφια άρπαζαν αλυσίδες από πεζούς με πρόσχημα ότι ήθελαν να δουν αν έχουν τατουάζ

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης «μοίρασε», σε τρία αδέλφια που καταδικάστηκαν για ληστείες σε πεζούς, τους οποίους προσέγγιζαν, συχνά, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγξουν εάν φέρουν τατουάζ στο λαιμό τους, ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 47,5 έτη.

Ασκώντας σωματική βία, οι κατηγορούμενοι (21 έως 24 ετών), όπως περιγράφεται στη δικογραφία για τις ληστείες, άρπαζαν από τα θύματά τους στη Θεσσαλονίκη, αλυσίδες, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε περισσότερες από δέκα ληστείες και κλοπές, τις οποίες διέπραξαν ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις και με τη συμμετοχή δύο ακόμη συνεργών τους.

Σε μια περίπτωση – μάλιστα – φαίνεται πως προσέβαλαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός θύματος και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκαν ένοχοι και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τούς έκρινε ένοχους για το σύνολο των πράξεων, καταδικάζοντας τους, αντιστοίχως, σε συνολικές ποινές κάθειρξης 47,5, 39 και 28,5 ετών (με εκτιτέα τα 20), ενώ τους επέβαλε και χρηματικές ποινές, με ανώτερη αυτή των 82.000 ευρώ στον καταδικασθέντα με την μεγαλύτερη ποινή.

Στο δικαστήριο παρέστησαν δύο από τα κατηγορούμενα αδέλφια που ομολόγησαν τις πράξεις τους και μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές.

Ο τρίτος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιου δικηγόρο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.