Σε «ρουτίνα» τείνουν να μετατραπούν οι καταγγελίες πολιτών στην τοπική ΕΛΑΣ, για εξαπάτηση από επιτήδειους που αποσπούν από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά, ποντάροντας κατά κύριο λόγο στην άγνοια τους.

Ως «εφοριακοί» και «τραπεζικοί» εμφανίστηκαν στα υποψήφια θύματά τους οι δράστες που χτύπησαν τις τελευταίες ώρες, στην Αιγιάλεια αρπάζοντας συνολικά 3.500 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, ανδρόγυνο που επέβαινε σε αυτοκίνητο προσέγγισε ηλικιωμένο και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων από την εφορία στην κόρη του, του ζήτησαν 1.600 ευρώ, για την πληρωμή του παράβολου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Ο άνδρας, όχι μόνο πείσθηκε, αλλά επιβιβάστηκε και στο όχημα των δραστών, οι οποίοι τον μετέφεραρν από ΑΤΜ σε ΑΤΜ τραπεζών, όπου διέθετε λογαριασμούς, με τον ίδιο να προχωρά σε αναλήψεις μέχρι τη συγκέντρωση του ποσού που του ζητήθηκε!

Στη δεύτερη περίπτωση, Αιγιώτης μετέφερε εν αγνοία του 1.900 ευρώ σε λογαριασμού τρίτου. Πείσθηκε από άγνωστο άνδρα που του τηλεφώνησε ως εκπρόσωπος τράπεζας με σκοπό την ενεργοποίηση τραπεζικών κωδικών, μετέβη σε ΑΤΜ και ακολουθώντας τις οδηγίες του απατεώνα τα χρήματά του «έβγαλαν» φτερά!

Δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίσθηκε και από την Ασφάλεια Πάτρας. Η αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω διαδικτυακής αγγελίας κόστισε σε άνδρα 720 ευρώ, αφού ποτέ του δεν παρέλαβε τη συσκευή. Αρχικά επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί τους, όμως μετά την κατάθεση των χρημάτων, εξαφανίστηκαν…

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και αφύπνισης των πολιτών, αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» πως θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως υποψιασμένοι και να επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που άγνωστοι τους πλησιάζουν και τους ζητούν χρήματα ακόμα και για υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων ή επιχειρούν με διάφορους τρόπους –αποστολή μηνυμάτων, emails– ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικοί τραπεζών, υπολογιστών κ.λπ., θα πρέπει άμεσα να ενημερώνουν την Αστυνομία.

Πηγή: pelop.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ