Δεν ήξερες -το άρθρο 57- δεν ρώταγες ;

Τώρα όλοι τρέχουν να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τους και οι άμεσα εμπλεκόμενοι περνάνε σε δεύτερο επίπεδο δικαιολογιών αξιοποιώντας τα οποία παράθυρα αφήνει ο νόμος.

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 2 comments
3 Min Read

Βρισκόμαστε ήδη λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές και εδώ και μέρες μία σειρά από μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα που αφορούν βουλευτές της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται σχεδόν καθημερινά στο φως.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι όλα αφορούν το ίδιο θέμα. Οι βουλευτές έκαναν δουλειές με το ελληνικό δημόσιο με αμοιβή κάτι το οποίο ρητά απαγορεύεται από το άρθρο 57 του συντάγματος μας.

Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Τα ερωτήματα είναι μάλλον απλά και νομίζω ότι και απαντήσεις είναι μάλλον εύκολες..

Στο ερώτημα αν ήξεραν οι βουλευτές το άρθρο 57 του συντάγματος η απάντηση είναι προφανής. Το ήξεραν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να μπορεί να διαβάσει το άρθρο. Το οποίο άλλωστε εύκολα μπορεί να βρει στο βιβλιαράκι που περιέχει το Σύνταγμα και δίνεται σε όλους τους βουλευτές με την έναρξη της βουλευτικής τους θητείας.

Το ήξεραν λοιπόν. Οι οποίες δικαιολογίες μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν. Ακόμα και αν δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι λέει το άρθρο 57 ας ρώταγαν έναν δικηγόρο. Τώρα αν ρώτησαν και εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν, μάλλον πρέπει να τον απολύσουν χθες…

Το επόμενο ερώτημα είναι αφού το ήξεραν ότι απαγορεύεται γιατί το έκαναν; Και εδώ η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Γιατί μπορούσαν. Και δεν χρειάζεται να σας σοκάρει..

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει ένα πλήρες νομικό οπλοστάσιο. Εκείνο που δεν διαθέτει δυστυχώς είναι το σύνολο των ασφαλιστικών δικλίδων που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή του.

Το επόμενο ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με το αν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι των δημόσιων φορέων που συνεργάζονταν με βουλευτές ήξεραν ότι δεν έπρεπε να το κάνουν.

Και εδώ η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Ήξεραν και όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων. Τόσο απλά. Γιατί σε τελευταία ανάλυση κανένας δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι είχε άγνοια νόμου. Η οποία άλλωστε δεν συγχωρείται.

Τελικό συμπέρασμα. Όλοι γνώριζαν τα πάντα αλλά έκλειναν μάλλον τα μάτια ή και αν δεν ήξεραν κάποιοι τους διαβεβαίωναν ότι όλα… under control! Μέχρι που έσκασε η βόμβα. Και ο κουρνιαχτός κάλυψε τα πάντα.

Τώρα όλοι τρέχουν να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τους και οι άμεσα εμπλεκόμενοι περνάνε σε δεύτερο επίπεδο δικαιολογιών αξιοποιώντας τα οποία παράθυρα αφήνει ο νόμος.

Τουλάχιστον ο Χειμάρας αναγνώρισε το λάθος και παραιτήθηκε. Για να δούμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι.

Καλημέρα σας

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *