Υλικά
Για τη βάση
- 2500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
- 2 βανίλιες
- μία πρέζα αλάτι
Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
Πως το κάνουμε
- Φτιάχνουμε τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο Ελληνικό Τσιζκέικ . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα και βουτυρώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό .
- Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε
- Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε .
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες .
- Γαρνίρουμε με ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε .
Το διατηρούμε στο ψυγείο

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.