Έχασε, αλλά άφησε υποσχέσεις ο Παναθηναϊκός

Δημήτρης Λάιος
By Δημήτρης Λάιος Add a Comment
5 Min Read

Σαν να… ανθίζει το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (1-0) και κόντρα στην Ομόνοια, χάρις το τέρμα του Ματ Ντάρμπισιρ (18’), έχοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα στο ΓΣΠ, αλλά με την παρουσία του στο δεύτερο μέρος έδειξε ότι υπάρχει… φως στην άκρη του τούνελ, όπου βρίσκεται.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλο γκολ, αλλά στο δεύτερο οι «πράσινοι» με την είσοδο του Κουρμπέλη (και χωρίς τον τραυματία από το 43’ Ντάρμπισιρ απέναντί τους) έδειξαν καλά πράγματα, τηρουμένων των αναλογιών. Απειλήθηκαν ελάχιστα, παρουσίασαν πολύ «δεμένο» σύνολο και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες (προς το τέλος του ματς) με Μπουζούκη και Πίσπα για το 1-1.

Το ματς

Με αρκετή διάθεση και αρκετά σφιχτό σύνολο, έχοντας κοντά τις γραμμές του, μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε την πρώτη του τελική μόλις στο 2’, όταν ο Στάικος δοκίμασε το πόδι του, αλλά δίχως επιτυχία. Σε μια από τις λίγες τελικές που είχαν οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος. Η αναμέτρηση ήταν πιο κοντά στα μέτρα της ομάδας του Γιώργου Δώνη για ένα τέταρτο περίπου, αφού δεν είχε ρυθμό και μόνο στην κεφαλιά του Βύντρα ένιωσε τον αντίπαλό της. Το «τριφύλλι» της Κύπρου άρχισε να παίρνει μπρος από το 13’ και μετά, όταν και ο Ντάρμπισιρ απείλησε με σουτ που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Κότσαρη.

inner

Ο Άγγλος δεν αστόχησε, όμως, στο 18’. Λίγο μετά την εντυπωσιακή επέμβαση του Κότσαρη στο σουτ του Μόντες, ο πρώην φορ του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κούσουλου και την κακή αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού και με κεφαλιά νίκησε τον Έλληνα γκολκίπερ. Από εκείνο το σημείο και μετά και μέχρι την ανάπαυλα δηλαδή, η ομάδα του Ολίβα είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και τις καλές ευκαιρίες για ένα γκολ, με τους «πράσινους» να έχουν αρκετά παθητικό ρόλο.

Αυτό οφείλεται φυσικά και στην έλλειψη ποιότητας, που είχε το ρόστερ που παρατάχθηκε στο ΓΣΠ. Το φάουλ του Κάτσε στο 25’ ήταν η μόνη του τελική μετά του Στάικου στο ξεκίνημα. Αντιθέτως, η Ομόνοια είχε διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 33’ με τον Λόπες να βρίσκει δις σε ετοιμότητα τον Κότσαρη, που αρχικά έδιωξε με τα πόδια και στη συνέχεια σε κόρνερ έπειτα από σέντρα-σουτ.

inner

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε… άλλος Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν καλύτερη εικόνα, «έδεσαν» με την είσοδο του Κουρμπέλη στο παιχνίδι, απειλήθηκαν ελάχιστα (ουσιαστικά δεν είχε καλή φάση η Ομόνοια), «έραψαν» την κατάσταση στα μέτρα τους και έλεγχαν τον ρυθμό. Βεβαίως, οι καλές επιθέσεις και οι ευκαιρίες (ουσιαστικά δεν υπήρχε μεγάλη φάση) έβγαιναν και πάλι με το… σταγονόμετρο για την ομάδα του Δώνη, που μέχρι το 65’, όταν και άρχισαν να γίνονται οι πολλές αλλαγές προσώπων και δεν μπορεί να γίνει κριτική για το παιχνίδι, είχε ένα σουτ του Κουλιμπαλί (53’).

Στην αντίπερα όχθη, η Ομόνοια είχε πολύ καλή επίθεση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, που «χάλασε» στο… τσακ και ενώ έβγαιναν τρεις παίκτες της με έναν του Παναθηναϊκού. Στο 67’ ήταν η επόμενη τελική με το άστοχο σουτ του Ραμίρες.

inner

Το παιχνίδι είχε αρκετά κενά σημεία στο δεύτερο μέρος, έκανε… κοιλιά μετά το 65’ λόγω των πολλών αλλαγών (κυρίως του Γιώργου Δώνη) μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και ανέβασε… στροφές ο Παναθηναϊκός, φτιάχνοντας καλές φάσεις. Ο Κουρμπέλης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση στο 83ο λεπτό. Αυτή η φάση, «ανέβασε» τους συμπαίκτες του και σε δύο περιπτώσεις, θα μπορούσε να γίνει το 1-1.

Στο σουτ του Εμμανουηλίδη μετά την πάσα του Μπουζούκη μετά το λάθος του Βύντρα, όπως και στο… άχαστο σουτ του Πίσπα (σε ανυπεράσπιστη εστία ουσιαστικά) από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, μετά το γύρισμα που έγινε από τα δεξιά. Στα… χασομέρια, ο Μαυρομμάτης έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία του Μεχίας.

Τα highlights

Οι συνθέσεις

Ομόνοια (Κάρλος Ολίβα): Μεχίας, Βύντρα, Γκαφούρ, Κούσουλος, Λόπεζ, Ενρίκεζ, Σοάρες (69′ Ζαρκίνιο), Μόντες (81′ Άλμπιν), Χριστοφή (75′ Εντρένα), Ζίβετς (58′ Λοέ), Ντάρμπισαϊρ (43′ Ραμίρες).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης/3-4-2-1): Κότσαρης, Κουλιμπαλί (74′ Οικονομόπουλος), Γιόχανσον (66′ Μαυρομάτης), Θεοχάρης (75′ Αποστολάκης), Οικονόμου (80′ Πίσπας), Χατζηθεοδωρίδης (78′ Κουντουριώτης), Κάτσε (66′ Τζανδάρης), Στάικος (46′ Κουρμπέλης), Δώνης (70′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μπουζούκης), Ρεγκάκος (46′ Σέχου).

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *