Λαμία: Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 25/5

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή  25/5/2025,  ενός ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη  στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

Η πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Ανδριάντα, του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαΐου 2025, στον προαύλιο χώρο,
του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, Νέας Άμπλιανης Λαμίας.
από 11.00 έως 12.15.

Η Οργανωτική Επιτροπή Αμπλιανιτών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00 – 10.55: Προσέλευση

11.00 – 11.15: Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

11.15 – 11.20: Εισαγωγή, από τον Κωνσταντίνο Τσαμαδιά, Ομότιμο Καθηγητή Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

11.20 – 11.35: Χαιρετισμοί, από τους

Χρήστο Σταϊκούρα, Αν. Καθηγητή ΟΠΑ, Βουλευτή Φθιώτιδας, τ. Υπουργό
Ηλία Σανίδα, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας
Σεραφείμ Πρέντζα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων

11.35 – 11.45: Αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη, από τον Αθανάσιο Νικολοδήμο, Αντιστράτηγο εα, Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

11.45 – 12.00: Ομιλία, για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον Μάρκο Μπότσαρη, από τον
Κωνσταντίνο Γρίβα, Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

12.00 – 12.15: Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου & 7ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Λαμίας.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, από αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

12.15: Λήξη

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *