Σε τουλάχιστον 38 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και πάνω από 50 είναι οι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη δυτική και την κεντρική Ιαπωνία, μετέδωσε σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των «ιστορικών», όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μια πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί.
Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως υπάρχει κίνδυνος να συνεχισθούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και αύριο Κυριακή.
Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να απαντήσουν σε εκκλήσεις για βοήθεια
Πρώτο ΘΕΜΑ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.