Αιολικά πάρκα… 110 εκ. ευρώ θα “στηθούν” στα Άγραφα!

lamianow By lamianow
1 Min Read

Άδεια εγκατάστασης για δύο αιολικά έργα στην περιοχή των Αγράφων, εξέδωσε  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τις αποφάσεις υπογράφει, με εντολή υπουργού ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α.Π.Ε. & Εναλλακτικών Καυσίμων κ. Δ. Αλεξόπουλος

Συγκεκριμένα, το πρώτο αιολικό έργο ισχύος 46 MW, κατασκευάζει η εταιρεία “ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.” στη θέση “Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι” και το δεύτερο αιολικό έργο κατασκευάζει η εταιρεία “ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ Α.Ε.Ε.” ισχύ 40 MW στη θέση “Μιχός – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα”, του δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.

Τα αιολικά σύμφωνα με τα evrytanika.gr θα κατασκευαστούν σε μήκος που ξεπερνά τα επτά (7) χιλιόμετρα συνολικά (τέσσερα το ένα και τρία το άλλο) στις «γυμνές» κορυφογραμμές στα βουνά των Αγράφων, στα όρια Ευρυτανίας και Καρδίτσας, συνολικής ισχύος 86MW.

Η επένδυση του έργου αναμένεται να αγγίξει τα 110 εκατ. ευρώ, ποσό ασύλληπτο για τα ευρυτανικά δεδομένα, ενώ (τα δύο έργα μαζί) αποτελούν και την μεγαλύτερη επένδυση σε αιολικό έργο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα ομάδα μηχανικών των κατασκευαστριών εταιρειών θα επισκεφθεί την περιοχή ώστε να συλλεχθούν στοιχεία που θα καθορίζουν περεταίρω ενέργειες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής των αιολικών…

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *