Κραυγή αγωνίας από τις Μικρές Κυκλάδες: «Έχουμε αφανιστεί από τον χάρτη!»

lamianow
By lamianow Add a Comment
1 Min Read

Απόγνωση, αλλά και οργή διακρίνει κανείς, διαβάζοντας το κατεπείγον έγγραφο που έστειλαν σήμερα προς τον δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου οι τέσσερις πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Δονούσας Δημήτρης Πράσινος, Ηρακλειάς Πέτρος Γαβαλάς, Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος και Σχοινούσας Μιχάλης Σιγάλας.

Περιγράφοντας ως «εγκληματικό λάθος» και «έκτρωμα» τη συνένωση που επέφερε ο «Καλλικράτης», οι κ.κ. Πράσινος, Γαβαλάς, Κωβαίος και Σιγάλας τονίζουν ότι πέντε κατοικημένα νησιά αφανίστηκαν – ως εκ θαύματος – από τον χάρτη και σταδιακά οδηγούνται σε «περιθωριοποίηση, απομόνωση, ερήμωση και επικείμενο αφανισμό», ενώ ταυτόχρονα αποκλείονται «από κάθε πρόγραμμα ή οικονομική ενίσχυση ή πρωτοβουλία που αφορά νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων».

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ευθύνη φέρουν τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η παρούσα δημοτική αρχή – όπως υποστηρίζουν – ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά και ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός, οι οποίοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα συνέβαλαν στο να αρθεί η τεράστια αδικία που στερεί αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Μικρών Κυκλάδων.

διαβάστε περισσότερα στο naxostimes.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *