Ελληνογερμανική συνεργασία στην υπόθεση ενός Αφγανού διακινητή

Δημήτρης Λάιος
By Δημήτρης Λάιος Add a Comment
1 Min Read

«Η Εισαγγελία του Όσναμπρυκ δεν έχει απαγγείλει ακόμα κατηγορίες εναντίον του φερόμενου διακινητή που συνελήφθη στο Όσναμπρυκ για το θάνατο έξι ανθρώπων».

Στην ελληνογερμανική συνεργασία για την υπόθεση ενός Αφγανού -ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε δίκτυο διακινητών και να είναι υπεύθυνος για το θάνατο έξι προσφύγων στο Αιγαίο- αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung. Ο Αφγανός κατάφερε αργότερα να φτάσει στη Γερμανία.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Εισαγγελία του Όσναμπρυκ δεν έχει απαγγείλει ακόμα κατηγορίες εναντίον του φερόμενου διακινητή που συνελήφθη στο Όσναμπρυκ για το θάνατο έξι ανθρώπων. Η Εισαγγελία αναμένει ‘ορισμένες πληροφορίες’ από τις ελληνικές αρχές, δήλωσε ο Εισαγγελέας Κρίστιαν Μπάγκουνγκ.

«Προς το παρόν εξετάζεται το αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα» σύμφωνα με τον Μπάγκουνγκ. Αυτό απαιτεί ακόμα ορισμένες εβδομάδες. «Ο Αφγανός κατέφυγε στην Ελλάδα μετά από τη διάσωσή του. Οι ελληνικές αρχές είχαν επαφές με τον ίδιο αλλά και με άλλους επιζήσαντες και η Εισαγγελία ελπίζει να πάρει χρήσιμες πληροφορίες από την Ελλάδα».

Πηγή: skai.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *