Ασυνήθιστη διαμαρτυρία στη Σ. Αραβία: Από πρίγκιπες, έξω από το παλάτι

1 Min Read

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 11 πρίγκιπες, οι οποίοι έκαναν διαμαρτυρία έξω από το παλάτι στο Ριάντ.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Οι πρίγκιπες προχώρησαν σε αυτή την ασυνήθιστη κίνηση, για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αναστολή κάλυψης των λογαριασμών τους, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλείται το Reuters.

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που έχει εισάγει η χώρα είναι οι περικοπές των ποσών που λαμβάνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως και άλλων προνομίων τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό που έχει προκαλέσει η πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Οι πρίγκιπες συγκεντρώθηκαν έξω από το, Qasr a-Hokm, ένα ιστορικό βασιλικό παλάτι, απαιτώντας την ακύρωση του βασιλικού διατάγματος με το οποίο σταματά το κράτος να καλύπτει τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sabq τους απάντησαν ότι ήταν λανθασμένες οι απαιτήσεις τους, αλλά αρνήθηκαν να φύγουν. Ετσι, δόθηκε εντολή να συλληφθούν και να μεταφερθούν σε φυλακή, περιμένοντας τη δίκη τους.

Πηγή:iefimerida.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *