Καιρός: Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έρχεται με χιόνια και πολικό ψύχος, από πού ξεκινά και πότε

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Διπλή ψυχρή εισβολή  επηρεάζει τη χώρα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με τις παραμέτρους της επερχόμενης σημαντικής -όπως διαφαίνεται- μεταβολής του καιρού, της κακοκαιρίας «Ελπίδα», πάντως, να μην μπορούν ακόμη να προσδιοριστούν με ακρίβεια.

Η ψυχρή εισβολή που περνά γρήγορα σήμερα από τη χώρα, απασχολεί κυρίως περιοχές που βρίσκονται μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που βρέχονται από αυτό.

Ο καιρός στην Αθήνα  είναι νεφελώδης, ενώ αναμένουμε  ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Από τις απογευματινές ώρες γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως και  έξι μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στα ορεινά, ενώ κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος λόγω χιονιού.
kairos-bafi-forecast

Στα λευκά τα ξημερώματα το Καταφύγιο Μπάφι, πηγή φωτογραφίας: Forecast Weather Greece

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρή Κολυδά, η πρώτη ψυχρή εισβολή περνά την Τετάρτη με ξεροβόρι χωρίς σημαντικά φαινόμενα. Ωστόσο, η δεύτερη ψυχρή εισβολή έρχεται το Σαββατοκύριακο και κρατά μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, με πολύ κρύο.

Ο αεροχείμαρρος φέρνει πολικές θερμοκρασίες, με τη χώρα μας να εισέρχεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

kairossimera-kakokairiaelpida
kairos-kakokairiaelpida-pagetos-xioni
Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *