Η «Ευρυδίκη» εδώ και λίγες ημέρες σαρώνει την Ελλάδα, φέρνοντας ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από τα δυτικά έως τα ανατολικά της χώρας.Γιατί όμως η έντονη κακοκαιρία που έφερε μεγάλες καταστροφές σε Κέρκυρα, Ναύπλιο και Σύμη, έχει γυναικείο όνομα;
Για την ονοματοδοσία είναι υπεύθυνοι οι μετεωρολόγοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών.Όπως αναφέρουν, από τις αρχές του 2017 αποφασίστηκε να δίνουν ονόματα σε διαταραχές, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν καιρικά φαινόμενα με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Όπως οι ίδιοι λένε, με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο «αποδοτική» η μετάδοση της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.