Μια απολαυστική σαλάτα με καλοκαιρινό προφίλ, που θα ταιριάξει τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνετε τις φέτες προσούτο.
Καθαρίζετε το πεπόνι και πετάτε τους σπόρους. Με ένα κουτάλι παριζιέν κόβετε μπαλάκια από την σάρκα του πεπονιού και τα βάζετε πάνω στο προσούτο.
Κόβετε μικρούς κύβους το χαλούμι και τα πλάθετε στο χέρι για να πάρουν τη μορφή μπάλας. Τα σκορπίζετε ενδιάμεσα στο πεπόνι. Στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Αφού έχετε έτοιμη τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά
-
- 1 πεπόνι μικρό
- 6 φέτες προσούτο
- 100γρ. χαλούμι
- λίγα φύλλα βασιλικού
Για τη βινεγκρέτ
- 60ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
olivemagazine.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.