Υλικά
- καλαμάρια 1 κιλό
- κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
- ντοματάκια 1 κονσέρβα
- ντομάτες 2 φρέσκιες
- ρύζι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιούα
- κρασί λευκό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- αλάτι – πιπέρι
- νερό 3 φλυτζάνια χλιαρό
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το αφήνουμε να ξανθύνει και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.
Τα καβουρδίζουμε, προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να πίει τα υγρά του και βάζουμε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Αφού το έχουμε αφήσει να πάρει μια βράσει προσθέτουμε το ρύζι και τρία φλυτζάνια νερό χλιαρό.
Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά.