Ντουτέρτε: «Η ΕΕ είναι για χαστούκια»

lamianow
1 Min Read

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε εξαπέλυσε χθες Παρασκευή επίθεση με στόχο τους επικριτές του από την ΕΕ που τίθενται κατά της αιματηρής εκστρατείας του εναντίον των ναρκωτικών δηλώνοντας ότι θα τους χαστουκίσει.

“Ελάτε εδώ και θα μιλήσουμε γιατί θέλω να σας χαστουκίσω”, είπε ο Ντουτέρτε σε χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο εορτασμών για την Ημέρα των Γυναικών στο προεδρικό μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ πρότεινε στις Φιλιππίνες να ανοίξουν “κλινικές απεξάρτησης όπως σε άλλες χώρες και να χορηγούν σάμπου (μεθαμφεταμίνη), κοκαϊνη και ηρωϊνη όπως στην Ολλανδία”.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντουτέρτε κατηγόρησε της ΕΕ την για υποκρισία και χαρακτήρισε “καθίκια” τους ηγέτες του μπλοκ με αφορμή τη λύση που πρότειναν για τη δημιουργία κέντρων απεξάρτησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου του περασμένου χρόνου και η αστυνομία έχει αναλάβει την ευθύνη για το ένα τρίτο αυτών των θανάτων επικαλούμενη αυτοάμυνα στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *