Είναι πιο υγιεινό από τις τηγανητές πατάτες. Με το ζαμπόν που σας προτείνω να βάλετε γίνεται ένα πλήρες πιάτο, αρκετά ελαφρύ και πολύ απολαυστικό.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι παντσέτα ή ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές παξιμάδι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό
Αποφλοιώστε τις και λυώστε τις με ένα πηρούνι
Σε τηγάνι ασπρίστε το κρεμμύδι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις πατάτες, τα αυγά, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το βούτυρο και το σχοινόπρασο
Προσθέστε το γάλα
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Κάντε το υλικό μπαλίτσα και δώστε του μορφή κέηκ
Ψήστε το για 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει
Ανσας αρέσει, μπορείτε να βάλετε τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, όταν σερβίρετε