Το υψηλό εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ για Ιτούδη στην Εθνική

lamianow
3 Min Read

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο διακαής πόθος της ηγεσίας της ΕΟΚ για τον πάγκο της Εθνικής. Όχι… τώρα, αλλά εδώ και μήνες. Οι πρώτες ουσιαστικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν γίνει πριν την έναρξη της σεζόν, όταν ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ είχε έρθει στην Ελλάδα για σειρά φιλικών αγώνων.

Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές πως ο ίδιος «ψηνόταν» να γίνει ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά ταυτόχρονα πως αυτό θα εξαρτιόταν από την ΤΣΣΚΑ. Μετά το ταξίδι των Γιώργου Βασιλακόπουλου και Παναγιώτη Τσαγκρώνη στη Μόσχα το ζήτημα αναθερμάνθηκε, ο κόουτς Ιτούδης έχει «ψηθεί» για τα καλά, αλλά το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί παραμένει η ΤΣΣΚΑ και είναι υψηλό.

Η ρωσική ομάδα «έδεσε» το καλοκαίρι τον Δημήτρη Ιτούδη με νέο συμβόλαιο, διάρκειας μέχρι το 2019, με τεράστιες απολαβές επιβραβεύοντας έτσι τον άνθρωπο που την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από οκτώ χρόνια.

Ενασχόληση του Δημήτρη Ιτούδη με την Εθνική σημαίνει πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του (αφού αν αναλάβει, είναι λογικό να τους πάρει μαζί του) θα πρέπει το προσεχές καλοκαίρι, από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, να είναι αφοσιωμένος στην προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» αρχικά και εν συνεχεία στις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ, που ολοκληρώνεται στις 17 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά χάνει όλη την προετοιμασία της ΤΣΣΚΑ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Εφόσον η πρόσληψη του Ιτούδη δεν γίνει μόνο για το Ευρωμπάσκετ, αλλά αφορά σε ένα πλάνο μακρόπνοο, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνει και την επόμενη μέρα της Εθνικής κι αυτή προβλέπει προκριματικά μεσούσης της περιόδου (αρχικά για το Μουντομπάσκετ του 2019), ξεκινώντας από το Νοέμβριο. Και τα συχνά ταξίδια του προπονητή της για αυτά τα προκριματικά είναι κάτι που επίσης θα πρέπει να δεχτεί η ΤΣΣΚΑ μέσα στο ήδη γεμάτο καλεντάρι της.

Η πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, συνεπώς, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι όμως και αδύνατη, αφού η επιθυμία του ίδιου μπορεί να φέρει και τη συναίνεση της ΤΣΣΚΑ, με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και συνεργασία. Όπως και να’ χει, το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες και αν δεν καταστεί εφικτό να προσληφθεί ο Δημήτρης Ιτούδης υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές (π.χ. Δημήτρης Πρίφτης).

sportfm.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *