Η Ρωσία και οι μαχητικοί ισλαμιστές μπορεί να προσπαθήσουν να αυξήσουν την επιρροή τους στις βαλκανικές χώρες, αν η ΕΕ δεν τις εντάξει ως μέλη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.
Ο Ράμα σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να προσπαθήσει να περιλάβει στους κόλπους της τα βαλκανικά κράτη.
«Αν θέλουμε να έχουμε μια ασφαλή και σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί με αυτή μια ασφαλή Ευρώπη, δεν είναι καλό να υπάρχουν τρύπες», σημείωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.
«Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν επίσης άλλοι, τρίτοι παίκτες, που παίζουν το παιχνίδι τους και μπορεί να επωφεληθούν, αν η ΕΕ αφήσει εκεί ένα κενό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Μιλάω για τη Ρωσία, αλλά μιλάω επίσης για το ριζοσπαστικό ισλάμ».
Ο Ράμα δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση της ένταξης στην ΕΕ, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα της Ένωσης να δεχθεί νέα μέλη.
«Το θέμα δεν είναι πόσο πολύ καιρό χρειαζόμαστε, είναι το πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, πολιτικά είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προς το παρόν δεν είναι».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.