Πόλεμος μεταξύ Ολάντ και Γάλλων ποδοσφαιριστών!

Δημήτρης Πανετάτος
By Δημήτρης Πανετάτος Add a Comment
2 Min Read

Μπορεί να λατρεύει το ποδόσφαιρο αλλά η γνώμη του για τους ποδοσφαιριστές δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη δυνατή! Ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να έχει μιλήσει με καθόλου κολακευτικά σχόλια σε ένα βιβλίο το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί στη Γαλλία.

«Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να μιλάει έτσι», είναι ο τίτλος του βιβλίου ο οποίος είναι ενδεικτικός με το περιεχόμενό του.

Και… οι ατάκες του για τους ποδοσφαιριστές στάζουν δηλητήριο. «Δεν έχουν μυαλό», είναι μια από αυτές, που περιέχονται στο βιβλίο και έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις.

Ποδοσφαιριστές έχουν σχολιάσει με τη σειρά τους τον πρόεδρο της Γαλλίας, όπως έκανε μέχρι και η Ένωση ποδοσφαιριστών της χώρας.

«Μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι κακά παραδείγματα αλλά το να γενικεύουμε πράγματα δεν είναι μια σωστή επιλογή. Είμαι δυσαρεστημένος αρκετά από τα λόγια του, αλλά δεν με εκπλήσσουν», ανέφερε –αρχικά- ο Εμανουέλ Πετί μίλώντας στο Radio Monte Carlo.

Στη συνέχεια όμως ο Πετί εξαπέλυσε επίθεση… «Δεν θέλω να δημιουργήσω μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο αλλά καλό θα ήταν οι πολιτικοί περιστασιακά να κατεβαίνουν από το βάθρο τους, και να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με πολίτες. Εμείς οι αθλητές δεν έχουμε πολλές γνώσεις αλλά μπορούμε να δημιουργούμε πλούτο. Αντίθετα με τους πολιτικούς οι οποίοι ζουν από τα χρήματα του λαού.

Επίσης, αυτό που μας διαφοροποιεί από τους πολιτικούς είναι ότι εμείς δεν κλέβουμε τα χρήματα από τους ανθρώπους. Έχουμε κερδίσει τα χρήματα μας σωστά και πληρώνοντας τους φόρους μας, δημιουργούμε πλούτο. Μερικές φορές μας καταλογίζουν έλλειψη νοημοσύνης αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι νοημοσύνης. Και όταν βρίσκεσαι στο υψηλότερο αξίωμα μιας χώρας τότε ένας από αυτούς τους τύπους πρέπει να είναι και η κατανόηση»…

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε πήρε και η Ένωση ποδοσφαιριστών της χώρας. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν εξαπολύουν επίθεση κατά του Ολάντ τον οποίο -μεταξύ άλλων- κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται τις επιτυχίες του αθλητισμού της χώρας για να προβάλει και εκείνος τον εαυτό του.

sportfm.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *