Δόθηκαν τα Βραβεία του Φεστιβάλ Τορόντο: Στόουν και Γκόσλινγκ «βλέπουν» Οσκαρ

Ράνια Κάλδου
2 Min Read

Το βραβείο κοινού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, του πιο σημαντικού κινηματογραφικού φεστιβάλ στη βόρειο Αμερική, είναι, αν μη τι άλλο, «δείκτης» της ταινίας που θα ακουστεί στα ΄Οσκαρ αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian.

Να, λοιπόν, γιατί το το μιούζικαλ του Νταμιάν Σαζέλ, «La La Land» στο οποίο απονεμήθηκε χθες βράδυ το βραβείο κοινού του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο «βλέπει» κατευθείαν ΄Οσκαρ.

Μεταξύ των ταινιών που έχουν βραβευτεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο και διακριθεί (στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας) στα ΄Οσκαρ είναι οι: «Slumdog Millionaire», «The King’s Spee 00003B98 ch» και «12 Years a Slave».

Η τρίτη ταινία του  Νταμιάν Σαζέλ έχει λάβει θετικότατες κριτικές κυρίως για την ερμηνεία της 27χρονης ΄Εμα Στόουν ως μια ηθοποιός που αντιμετωπίζει δυσκολίες … προσαρμογής όταν συνειδητοποιεί ότι η καριέρα του πιανίστα και συντρόφου της αρχίζει να επισκιάζει τη δική της.

Είναι πολύ πιθανό, δε, να αποδειχθεί ότι πρόκειται για τη χρονιά της Στόουν καθ’ ότι η ίδια βραβεύτηκε με τη διάκριση της Καλύτερης Ηθοποιού στο πρόσφατο 73ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

«Το “La La Land” έχει να κάνει με την πολύ που ζω, έχει να κάνει με τη μουσική που μεγάλωσα ακούγοντας, και με τις ταινίες που μεγάλωσα βλέποντας», ανέφερε ο σκηνοθέτης της στον Guardian. «Ακόμα και το υπερθέαμα αυτής της ταινίας το νιώθω (κάτι) προσωπικό μ’ αυτή την έννοια», συμπλήρωσε.

Τα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ

Το βραβείο κοινού για ντοκιμαντέρ κατέκτησε το «I am not your negro» του Ραούλ Πεκ, ενώ το βραβείο κοινού στο τμήμα Midnight Madness απέσπασε το «Free Fire» του Μπεν Γουίτλι.

Διάκριση πήρε και η ταινία «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν με πρωταγωνίστρια την Νάταλι Πόρτμαν στον ρόλο της Τζάκι Κέναντι, ενώ τα βραβεία των κριτικών της FIPRESCI κέρδισαν τα «I am not Madame Bovary» του Φενγκ Σιαογκάνγκ και «Kati Kati» του Μπίθι Μάσια.
Πηγή: www.thetoc.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *