ΟΑΕΕ: Παράταση έξι μηνών στη χορήγηση σύνταξης σε ανάπηρους

Ράνια Κάλδου
1 Min Read

Παράταση για έξι μήνες, που ισχύει από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016, ώστε να συνεχίσουν να χορηγούνται συντάξεις σε ανάπηρους, αποφάσισε να παρέχει και ο ΟΑΕΕ.

Ακολουθώντας την κατεύθυνση που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση του Οργανισμού, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τονίζεται ότι η εξάμηνη παράταση δίνεται για περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με αιτία την αναπηρία έως την 31/12/2016 και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων».

Η προϋπόθεση που τίθεται είναι οι ανάπηροι να είχαν κριθεί για το δικαίωμα αυτό «το αμέσως προηγούμενο διάστημα από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω».

Εκκρεμεί πάντως από το υπουργείο Εργασίας, η σχετική διάταξη, που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, για να επικυρωθεί και τυπικά το σκέλος της παράτασης.

Επισημαίνεται ότι η συνταξιοδοτική παροχή παρατείνεται από την 01/7/2016 και για έξι μήνες -ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει προγενέστερα. Αντίθετα, παροχή που λήγει μετά την 31/12/2016 δεν παρατείνεται.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *