Πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα Αποκαλυπτήρια Μνημείου στο Διάσελο της Γραμμένης Οξυάς εις Ανάμνηση της Νικηφόρου Μάχης κατά των Τούρκων στις 23 Σεπτεμβρίου 1828.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι κυβέρνησης, βουλευτές,εκπρόσωποι της περιφέρειας, της εκκλησίας και πλήθος κόσμου.
Το μνημείο δεσπόζει στη Ράχη της Οξυάς στα 1.690 μέτρα και κατασκευαστικά-αρχιτεκτονικά αποτελεί έργο τέχνης και διαφορετικό από τα συνηθισμένα μνημεία. Η Απόσταση του Μνημείου από Χωριό Γραμμένη Οξυά, 8 χιλιόμετρα επί του οδικού άξονα Γραμμένης Οξυάς-Γαρδίκι. Από το Γαρδίκι το Μνημείο απέχει 15 χιλιόμετρα.















Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.