Το γνωστό ισπανικό ποτό, η σανγκρία, μάς είναι ιδιαιτέρως οικεία και αποτελεί αγαπημένο ποτό σερβιρίσματος για τις οικοδέσποινες που κάνουν τραπέζι. Τώρα που ο καιρός ανοίγει φώναξε τους φίλους σου και κέρασέ τους σανγκρία από τα χεράκια σου!
Χρειάζεσαι:
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 σφηνάκι λικέρ τριπλ σεκ
2 σφηνάκια τζιν
2 σφηνάκια ουίσκι
2 κ.σ. ζάχαρη
3 ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Χυμό μισού λεμονιού
Χυμό μισού πορτοκαλιού
Μισό λεμόνι σε φέτες
Μισό πορτοκάλι σε φέτες
1 ποτήρι του νερού πορτοκαλάδα
Πώς θα τη φτιάξεις
Βάλε σε μια μεγάλη γαβάθα τη ζάχαρη, το κρασί, το τριπλ σεκ, το τζιν, το ουσίκι, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και την πορτοκαλάδα.
Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Βάλε και τις φέτες και τα κομματάκια των φρούτων.
Άφησέ την για 5-6 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να βγάλουν τα φρούτα τη μυρωδιά τους.
Σέρβιρε με πάγο και βάζε και μερικές φετούλες σε κάθε ποτήρι για ντεκόρ.
TIP: Μην το παρακάνετε με την κατανάλωσή της. Φαίνεται αθώα, αλλά δεν είναι…