Πώς πρέπει να πλένετε συγκεκριμένα λαχανικά

Δημήτρης Πανετάτος
By Δημήτρης Πανετάτος Add a Comment
1 Min Read

Το καλό πλύσιμο των λαχανικών είναι απαραίτητο για να προφυλάξετε την υγεία σας ενώ ακόμη πιο προσεκτικοί πρέπει να είστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

-Advertisement-

Κάποια από αυτά τα καταναλώνουμε ακόμη και ωμά οπότε το πλύσιμό τους θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δείτε οδηγίες για μερικά…

 

1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

- Advertisement -

Βάλτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια φροντίστε για το ξέπλυμα τους κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή μικρόβια που έχουν παγιδευτεί στα φύλλα τους.

 

2. Καυτερές πιπεριές

-Advertisement-
=Advertisement=

Αυτό που πρέπει να προτιμάτε στο πλύσιμο των κόκκινων πιπεριών είναι να φοράτε γάντια καθώς τα φυσικά έλαια της πιπεριάς μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας.

 

3. Κουνουπίδι και μπρόκολο

Πρόκειται για λαχανικά με πολλές ρωγμές πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν καλά εκεί. Είναι καλύτερο λοιπόν να τα μουλιάζετε πρώτα για λίγη ώρα μέσα στο νερό πριν τα ξεβγάλετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

 

baby

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *