Λαμία : Άμεση επέμβαση κυνηγού για τραυματισμένο γεράκι στη Ροδίτσα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Min Read

Ένα περιστατικό που αναδεικνύει την περιβαλλοντική ευαισθησία και την υπευθυνότητα των κυνηγών σημειώθηκε στην περιοχή της Ροδίτσας Λαμίας. Μετά το ρέμα του Ξηριά που διέρχεται από το σημείο, ο Νίκος Καραπατής διερχόμενος κυνηγός, μέλος του κυνηγετικού συλλόγου Λαμίας, εντόπισε ένα τραυματισμένο γεράκι στην άκρη του δρόμου, ανήμπορο να πετάξει.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ο Νίκος Καραπάτης, αντιλήφθηκε άμεσα τον κίνδυνο που διέτρεχε το άγριο πτηνό, τόσο από τα διερχόμενα οχήματα όσο και από τα αδέσποτα σκυλιά που υπήρχαν στο σημείο. Χωρίς δισταγμό προχώρησε στην περισυλλογή του, διαπιστώνοντας πως το γεράκι έφερε σοβαρό τραυματισμό στη φτερούγα, πιθανότατα από πρόσκρουση σε καλώδια ή από σύγκρουση με αυτοκίνητο.

karapatis | Lamianow.gr

Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώθηκαν άμεσα τόσο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας όσο και το Δασαρχείο. Το τραυματισμένο γεράκι παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές και θα μεταφερθεί στο εξειδικευμένο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA), προκειμένου να του παρασχεθεί η αναγκαία φροντίδα με στόχο την αποκατάσταση και την επιστροφή του στο φυσικό του περιβάλλον.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να υπενθυμίσει πως οι κυνηγοί, πέρα από τη δραστηριότητά τους, αποτελούν συχνά τα «μάτια και τα αυτιά» της υπαίθρου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία της άγριας ζωής.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ
geraki | Lamianow.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *