Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία χτύπησε για ακόμη μία φορά τον νομό. «Και αυτή η κακοκαιρία έβαλε στο μάτι, αν μου επιτραπεί η έκφραση, την Εύβοια. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο νομός, με πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως», αναφέρει χαρακτηριστικά στη LAMIA POLIS 87.7 η Ματίνα Ρέτσα από το evima.gr.
Ο Δήμος που έχει πληγεί πιο σοβαρά είναι ο Δήμος Ερέτριας, ενώ ακολουθεί ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου. «Ο δήμος που επλήγη περισσότερο είναι ο Δήμος Ερέτριας και αμέσως μετά ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου», σημειώνει η δημοσιογράφος.
Στην καρδιά της Ερέτριας, οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή της λαϊκής αγοράς. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει γρήγορα. «Σπίτια στην περιοχή όπου γίνεται η λαϊκή αγορά πλημμύρισαν, μαζί με επιχειρήσεις, λόγω του μεγάλου όγκου νερού», τόνισε η ίδια.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δήμαρχος, η Πυροσβεστική και εθελοντές επιχειρούν στο σημείο. «Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δήμαρχος Ερέτριας σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και εθελοντές έφτασαν στο σημείο για άντληση υδάτων».
Αμάρυνθος και Παρθένι στο “κόκκινο” από τις πλημμύρες
Στην Αμάρυνθο, ο Σαρανταπόταμος “φούσκωσε” επικίνδυνα, με το νερό να περνά πάνω από τον δρόμο. «Για αρκετές ώρες υπήρχε έντονη ανησυχία στην Αμάρυνθο, καθώς φούσκωσε επικίνδυνα ο Σαρανταπόταμος», υπογραμμίζει η Μ. Ρέτσα.
Ακόμη πιο δραματική η κατάσταση στο Παρθένι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, όπου λάσπες και φερτά υλικά κάλυψαν ολόκληρους δρόμους. «Στο χωριό Παρθένι… το χωριό πραγματικά θάφτηκε μέσα στη λάσπη, πέτρες και νερό σε όλα τα σοκάκια».
Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου επιχειρούν ασταμάτητα για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και να κρατήσουν ανοιχτές τις βασικές διόδους.
Βόρεια Εύβοια: Για πρώτη φορά “αντέχει”
Αντίθετα, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η Βόρεια Εύβοια δεν κατέγραψε σημαντικές ζημιές. «Η Βόρεια Εύβοια, παθούσα από το πρόσφατο παρελθόν, φαίνεται πως αυτή τη φορά άντεξε, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές».
Ο Δήμος Καρύστου επίσης δεν έχει να επιδείξει σοβαρά προβλήματα, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται.
Κλειστά σχολεία & αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε τρεις δήμους τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για λόγους ασφάλειας, ενώ η δημοτική αρχή Ερέτριας έχει ήδη καταθέσει αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ MATINAΣ ΡΕΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕVIMA.GR στον LAMIA POLIS 87.7

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.