Πάντα εκτός λογικής…

2 Min Read
εκθεση

Η Πανελλήνια έκθεση Λαμίας ιδρύθηκε με σκοπό τη διοργάνωση ετήσιας πανελλήνιας έκθεσης που θα πρόβαλε και θα προωθούσε τα πάσης φύσεως γεωργικά μηχανήματα αλλά και θα παρουσίαζε την πρόοδο των πάσης φύσεως Γεωργικών και αγροτικών βιομηχανιών δημιουργώντας έτσι κίνητρα παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά στην αρχή αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Ο κομματισμός, η μεγάλη πληγή του ελληνικού κράτους -για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους- και η αδιαφορία των τοπικών παραγόντων αρκετές φορές έπληξαν το θεσμό.

katsonis
Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Τις περισσότερες φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε ο διορισμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου παρά το τι θα κάνει αυτό το διοικητικό συμβούλιο. Να μπουν τα δικά μας παιδιά να “κορδώνονται” στα εγκαίνια κι ας μην γίνεται τίποτα.

Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν αναμενόμενο και το ξέρουμε όλοι πλέον εδώ και χρόνια. Η έκθεση έφτασε κάποια στιγμή να μην λειτουργεί ενώ συσσωρεύτηκαν και τεράστια χρέη. Ένας θεσμός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό πυλώνα για την περιοχή μας ουσιαστικά έφτασε να γίνει βρόγχος στο λαιμό της.

Σήμερα που μιλάμε το νομικό καθεστώς της έκθεσης έχει αλλάξει άρα μπορούμε να μιλάμε για μία νέα αρχή και βέβαια εκείνο που δεν έχει αλλάξει είναι ότι η έκθεση μπορεί να γίνει σημαντικός αναπτυξιακός βραχίονας όχι μόνο για την πόλη μας αλλά για την ευρύτερη περιφέρεια.

Το ερώτημα βέβαια που παραμένει είναι πώς θα γίνει αυτό. Και κυρίως αν ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να πέσει θύμα στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και δυστυχώς από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο απεργάζονται ορισμένοι. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι τεράστιο και από κοινωνικής και από οικονομικής άποψης για το λόγο αυτό θα επανέλθουμε. Προσπαθώντας να φωτίσουμε ενέργειες προθέσεις και σκοπιμότητες.

Καλημέρα

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
5 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content