Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο
4 αυγά
2 κάψουλες βανίλια σκόνη
Για την σως σοκολάτας
60 γρ. κουβερτούρα
50 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συχνά με μία μαρίζ.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει λίγο το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα και να γίνει ένα ημίρρευστο μείγμα.
Στο ταψάκι μας που θα είναι περίπου 30 εκατοστά βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος το βουτυρώνουμε και το περνάμε με μία κουταλιά κακάο.
Προσθέτουμε το μείγμα μας το απλώνουμε με μια σπάτουλα και το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μικρό μπεν μαρί λιώνουμε για την σως τα 60 γρ. της σοκολάτας μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω την λιωμένη σως σοκολάτας.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.