Πεντανόστιμη και απολαυστική σαλάτα που γίνεται και ωραιότατο ελαφρύ κυρίως πιάτο αν τη συνοδεύσετε με μια φέτα ζυμωτό ψωμί.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη
Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 300γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 50γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένη
- χυμό από 2 λεμόνια
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν εντελώς.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τη μέντα για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με επιπλέον ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε.