Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Από το 2015 ήξεραν για τη Greek Mafia

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
8 Min Read

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, που ζητά επισταμένως την παραίτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου για την υπόθεση της Greek Mafia

Απαντήσεις στην σφοδρή επίθεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πηγές του ΥΠΟΠΡΟ απαντούν στην αντιπολίτευση τόσο για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, όσο και για την εμπλοκή της με την Greek Mafia. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, εκδόθηκε από το υπουργείο και σχετική ανακοίνωση.

Σ’ αυτήν επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτηση του Θεοδωρικάκου, ο οποίος «… τόλμησε να προχωρήσει σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν », ενώ υπογραμμίζει ότι γνώριζαν για την «Greek Mafia» από το 2015 και επισημαίνει ότι «με δική τους πλημμέλεια, τα απαραίτητα στοιχεία δε συγκεντρώθηκαν ποτέ με τον τρόπο που έπρεπε».

«Από το 2015 ήξεραν για τη greek mafia. Με δική τους πλημμέλεια, τα απαραίτητα στοιχεία δε συγκεντρώθηκαν ποτέ με τον τρόπο που έπρεπε. Με δική τους ανικανότητα, η απονομή Δικαιοσύνης υπονομεύτηκε. Και τώρα, ζητούν με θράσος την παραίτηση του Υπουργού που τόλμησε να προχωρήσει σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν. Και που στέλνει αντίστοιχες υποθέσεις, χωρίς χρονοτριβές, κατευθείαν στη Δικαιοσύνη. Η greek mafia απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών και εξαιτίας της κωλυσιεργίας τους. Οι ίδιοι, όμως, δεν πρόκειται να απαλλαγούν ποτέ από το βάρος της ευθύνης. Ας μαζευτεί, επομένως, ο αρμόδιος Τομεάρχης του Συριζα. Λίγη τσίπα, επιτέλους!»

Την ίδια στιγμή, οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησαν στην επίθεση που δέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ:

Για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς. Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύσει μεθοδεύσεις και σκευωρίες. Όλες κατέρρευσαν με κρότο.  Οι σκευωροί στοχοποίησαν προσωπικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ανήθικα ψεύδη ακόμα και για τον γιο του, με αφορμή έλεγχο που είχε δεχθεί με την παρέα του πριν από ενάμιση χρόνο! Δόλια αποσιωπώντας ότι όλα προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐστατο Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Άμεσα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε έρευνα για το θέμα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Το πόρισμα της ΕΛΑΣ περιέχει τις καταθέσεις των Αστυνομικών που διεξήγαγαν τότε τον έλεγχο, και φέρει τις υπογραφές του Αρχηγού και του Υπαρχηγού, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και δεν αφήνει καμία αμφιβολία τόσο για τα πραγματικά περιστατικά όσο και για τις επιδιώξεις όσων μεθόδευσαν την υπόθεση.  Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσαν τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γιος του, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης. Και, προφανώς, το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τμήμα της δικογραφίας».

Για την Greek Mafia

«Την περίοδο 2015 – 2017 η ΕΥΠ, στο πλαίσιο παρακολουθήσεων που διενεργούσε, έπεσε πάνω σε Αστυνομικούς που είχαν σχέση με κυκλώματα παράνομου τζόγου, εκμετάλλευσης οίκων ανοχής κοκ. Η διοίκηση της ΕΥΠ επί των ημερών της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέλειψε να ζητήσει τις νόμιμες άδειες για τις επισυνδέσεις, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα των σχετικών καταγραφών να μην μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά! Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του εισαγγελέα της πολύκροτης υπόθεσης: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο»! Μετά από αυτό, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα σοβαρά λάθη και οι πλημμέλειες της τότε Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία υπαγόταν η ΕΥΠ, αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία διενέργησε την έρευνα την περίοδο 2015-2017, στέρησε από το δικαστήριο την αξιοποίηση σημαντικού υλικού. 

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: 

  • Γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να έχουν προηγηθεί οι νόμιμες άρσεις του απορρήτου; 
  • Η ΑΔΑΕ έκανε τους σχετικούς ελέγχους των εν λόγω επισυνδέσεων; 
  • Τελικά ποιοι ενδεχομένως ωφελήθηκαν από αυτούς τους κακούς χειρισμούς;  
  • Ήταν αστοχία ή μεθόδευση για να τιναχτεί στον αέρα η υπόθεση;

Και η μόνη βέβαιη απάντηση είναι μία:

Προκαλεί απέχθεια το θράσος και η παντελής έλλειψη αυτογνωσίας με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά να κουνά το δάκτυλο! Είναι οι ίδιοι που υπονόμευσαν την απόδοση δικαιοσύνης για την πρώτη δίκη της επονομαζόμενης Greek mafia. Που καθυστέρησαν για χρόνια τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. Και που, σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής  επιτίθενται σε αυτούς που, κατά τις πρόσφατες κρίσεις, προχώρησαν σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν».

Για την υπόθεση «Μήτσου»

«Μετά τη δολοφονία του, στα μέσα του 2022, το κινητό του τηλέφωνο στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια που συνέταξαν την έκθεσή τους με τα στοιχεία που βρήκαν. Καθώς συνάντησαν συνομιλίες με αστυνομικούς προώθησαν τον φάκελο στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 και, συγκεκριμένα, στις 15/1. Είναι σαφές  ότι ο αποστρατευθείς Αξιωματικός που υπηρετούσε ως Διοικητής στην ευαίσθητη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επιχειρεί με δόλο να προβεί σε επιλεκτικές διαρροές, ως πράξη αντεκδίκησης για την αποστρατεία του και με  προφανή στόχο να πλήξει το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Επισημαίνεται ότι ο Μήτσου δεν ήταν ούτε υπόδικος, ούτε καταδικασμένος. Παρ’ όλα αυτά, μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του χρησιμοποιήθηκαν με τη μέθοδο της αποσπασματικής παρουσίασης για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε άμεσα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και  διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή.  Επομένως, «άνθρακες ο θησαυρός» των αποκαλύψεων! Επαναλαμβάνουμε προς όλους -και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων- ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί. Μέχρι τέλους! Γιατί η στρατηγική που υπηρετούμε με συνέπεια είναι μία: Ασφάλεια παντού. Ασφάλεια για όλους».

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *