Υποτονική η κίνηση στη Λαμία σε Black Friday & Cyber Monday – “Κρατάμε μικρό καλάθι για τις γιορτές” (Aud)

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

Υποτονική ήταν η αγοραστική κίνηση στη Λαμία κατά τη φετινή Black Friday και Cyber Monday, καθώς – σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο – τα οικονομικά περιθώρια των καταναλωτών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν οι αναμενόμενες αγορές.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Βαγγελίτσα Λιάπη, τόνισε πως μόνο ο κλάδος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών παρουσίασε σημαντική κίνηση, ενώ στην ένδυση και την υπόδηση τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.

«Ήταν αναμενόμενο – η Black Friday έχει γίνει πλέον… ολόκληρος μήνας»

Η κα Λιάπη, μιλώντας στο «Μεσημβρινό Μαγκαζίνο», εξήγησε: «Ήταν αναμενόμενο. Η Black Friday υπάρχει στην Ελλάδα περίπου μια δεκαετία, οπότε πια ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε. Κλασικά δούλεψαν περισσότερο οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. Στην ένδυση και υπόδηση η εικόνα ήταν αδύναμη. Μικρό το ποσοστό των επιχειρήσεων που είδαν μεγάλο άνοιγμα στον τζίρο τους».

Όπως επισημαίνει, οι συνεχόμενες προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου έχουν πλέον «απλώσει» το φαινόμενο, μειώνοντας τον αντίκτυπο της Black Friday:

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

«Πλέον είναι ένας ολόκληρος μήνας με προσφορές. Όταν ο κόσμος περιμένει όλο τον μήνα για να ψωνίσει μέσα σε μία εβδομάδα, δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά στο σύνολο του τζίρου».

«Η κίνηση άρχισε μόνο όταν μπήκαν οι συντάξεις»

Η οικονομική στενότητα των καταναλωτών φάνηκε ξεκάθαρα μέσα στην εβδομάδα, όπως περιγράφει η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου:

«Η κίνηση ξεκίνησε μόλις μπήκαν οι πρώτες συντάξεις. Μετά τις 24 του μηνός, όταν έπεσαν χρήματα στην αγορά, τότε είδαμε τον κόσμο να βγαίνει και να κάνει κάποιες αγορές».

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εορταστική περίοδο

Ο Εμπορικός Σύλλογος ελπίζει πως η αγορά θα κινηθεί περισσότερο τις παραμονές των Χριστουγέννων, με την καταβολή του δώρου στον ιδιωτικό τομέα και τις επιπλέον καταναλωτικές ανάγκες της περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, οι προσδοκίες παραμένουν περιορισμένες:

«Τα Χριστούγεννα ο κόσμος έχει καλύτερη διάθεση και μπαίνουν περισσότερα χρήματα στην αγορά. Ελπίζουμε πως θα ενισχυθεί η κίνηση τον Δεκέμβρη, αλλά… κρατάμε πολύ μικρό καλάθι», σημειώνει η κα Λιάπη.

Από 14 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου, που αποτελεί και την πρώτη Κυριακή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τις γιορτές.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *