Υποχρεωτικά σε ελεύθερα κανάλια αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μείζονος σημασίας

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
2 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Τη δυνατότητα να παρακολουθεί σημαντικά αθλητικά αλλά και πολιτιστικά δρώμενα σε ελεύθερα και όχι σε συνδρομητικά κανάλια φαίνεται πως θα έχει σύντομα το ελληνικό κοινό, αφού η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση σχετικού καταλόγου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συμφώνως προς τους σκοπούς και τις αρμοδιότητές της, αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση καταλόγου που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μείζονος σημασίας, για τις οποίες θα εξασφαλίζεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης σε δωρεάν τηλεοπτικό πρόγραμμα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 της Οδηγίας 2010/13/ΕΕ.

Για πρώτη φορά στη χώρα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, μέσω ευρύτατου δημόσιου διαλόγου και στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών, κατάρτισης του συγκεκριμένου καταλόγου, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εθνικό τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να εξασφαλίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού στα γεγονότα αυτά.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στέλνοντας επιστολή συμμετοχής σε πλήθος φορέων, ενώ την Πέμπτη 5/10/2017 πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση για το θέμα, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Eπικοινωνίας κ. Ελευθερίου Κρέτσου και του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Αθανασίου Κουτρομάνου.

Στη συνάντηση τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αφού η συμβολή του ΕΣΡ είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε όλη τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατάρτισης του ανωτέρω καταλόγου.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.