Παρά τον ορυμαγδό των δυσάρεστων ειδήσεων υπάρχουν φορές που μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος για τον άστεγο ηλικιωμένο -κύριο Ηλία- υπήρξε τεράστια και συγκινητική κινητοποίηση των συμπολιτών μας (και όχι μόνο, ακόμη και μήνυμα από την Ιρλανδία έφτασε) προκειμένου να του διασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο.

Όπως αναφέραμε και στο αρχικό μας ρεπορτάζ ο κ. Ηλίας διέμενε επί μια τετραετία σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο το οποίο ο δήμος Λαμιέων αποφάσισε να κατάσχει και να μεταφέρει για ανακύκλωση.

Ο ίδιος βρήκε προσωρινή στέγη με την βοήθεια του παπα-Γιάννη από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας ωστόσο η κινητοποίηση που υπήρξε από την ανάδειξη του θέματος είναι τουλάχιστον συγκινητική και αποδεικνύει την ανθρωπιά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να προωθήσουν τον κύριο Ηλία σε κάποια δομή. Ο ηλικιωμένος άστεγος μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο Λαμίας όπου του έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι του.

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο, μια οικογένεια, ο πατέρας η μητέρα και ο ανήλικος γιός τους, έμεναν σε ένα χωράφι με ελιές, αφού ο δήμος αδυνατούσε να τους φιλοξενήσει σε κάποια δομή. Εν τέλει και μετά από πολλές περιπέτειες να θυμίσουμε ότι η λύση ήρθε από τη Στυλίδα καθώς ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης τους εξασφάλισε τροφή και στέγη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Στυλίδας με email που μας απέστειλε τις προηγούμενες ώρες εξέφρασε το ενδιαφέρον του να στεγάσει τον κύριο Ηλία.

Μπράβο σε όλους όσους κινητοποιήθηκαν! Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά!

_________________

Διαβάστε εδώ το αρχικό ρεπορτάζ

1 Comment

  1. Τα ζώα τι απέγιναν?

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured