Ο Ναρβάλ δεν αισθάνεται καθόλου πόνο και είναι απίστευτα παιχνιδιάρης
Οι φωτογραφίες του χαριτωμένου σκυλάκου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και οι χρήστες των social media του έχουν δώσει ήδη το παρατσούκλι «κουτάβι μονόκερος», εξαιτίας ενός αρκετά παράξενου χαρακτηριστικού: Της δεύτερης ουρίτσας που βρίσκεται στο κεφάλι του, ανάμεσα στα μάτια.
Σύμφωνα με το BBC, το προσωπικό του κέντρου Mac’s Mission, που φιλοξενεί κυρίως ζώα με ειδικές ανάγκες, αποφάσισε να ονομάσει το κουταβάκι «Ναρβάλ», από τις φάλαινες-μονόκερους που ζουν στην Αρκτική. Η Ροσέλ Στέφεν, διευθύντρια του κέντρου που πήρε το όνομά του από τον Μακ, ένα πιτ μπουλ τεριέ που έσωσε η ίδια πριν από επτάμισι χρόνια, είπε στο BBC News ότι ο Ναρβάλ δεν αισθάνεται καθόλου πόνο και είναι απίστευτα παιχνιδιάρης.
Σε ανάρτησή της στο facebook, η κυρία Στέφεν ανέφερε ότι ο Ναρβάλ επισκέφθηκε τον κτηνίατρο την περασμένη Τρίτη. Όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες, η επιπλέον ουρά του κουταβιού (που είναι το 1/3 της κανονικής του ουράς σε μέγεθος) δεν συνδέεται με κάτι και ο μοναδικός της «ρόλος» είναι να τον καθιστά «το πιο κουλ κουτάβι που υπήρξε ποτέ».
Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί διαβεβαίωσαν το προσωπικό του κέντρου ότι ο σκυλάκος δεν κινδυνεύει από την επιπλέον ουρά του και «δεν υπάρχει ιατρική ανάγκη για την αφαίρεσή της», αποφασίστηκε ο μικρούλης Ναρβάλ να μη δοθεί ακόμα για υιοθεσία. Το προσωπικό θέλει το κουτάβι να μεγαλώσει λιγάκι ακόμη προτού βρει το νέο του σπιτικό, ώστε να διασφαλιστεί ότι το μοναδικό του χαρακτηριστικό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στη μετέπειτα ζωή του.
Η κυρία Στέφεν τόνισε ότι ο Ναρβάλ είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες σκυλιά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε αγροτικές περιοχές του Μιζούρι. Το κέντρο Mac’s Mission, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε πλάσματα με ειδικές ανάγκες (παραμορφώσεις, τραυματισμούς κ.λπ.) που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να οδηγούνταν σε ευθανασία.
Η δημοσιότητα πάντως που έχει προσελκύσει ο χαριτωμένος Ναρβάλ στη σελίδα του κέντρου στο Facebook και σε άλλες πλατφόρμες, με τις φωτογραφίες του να μαζεύουν δεκάδες χιλιάδες like σε 24 ώρες, αναμένεται να ωφελήσει το έργο του Mac’s Mission που λειτουργεί με πενιχρά μέσα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του.