Βραζιλία: Περισσότεροι από 700 ύποπτοι για ανθρωποκτονίες συνελήφθησαν μέσα σε μία ημέρα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι, ύποπτοι για τον σχεδιασμό ή τη διάπραξη ανθρωποκτονιών -κυρίως για δολοφονίες γυναικών- συνελήφθησαν σήμερα στη Βραζιλία, στο πλαίσιο μιας ευρείας επιχείρησης καταπολέμησης της βίας σε βάρος των γυναικών.

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση Cronos, που ξεκίνησε τον Ιούλιο, και οι συλληφθέντες μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους χίλιους σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Γύρω στο μεσημέρι είχαν συλληφθεί 643 ενήλικοι και 61 έφηβοι και είχαν κατασχεθεί 30 όπλα σε 17 Πολιτείες, κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης, στην οποία συμμετέχουν όλες οι μονάδες της αστυνομίας.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία της ζωής και κυρίως να καταπολεμήσουμε τη γυναικοκτονία, αυτό το θρασύδειλο, απαράδεκτο έγκλημα. Όλα (τα εγκλήματα) είναι απαράδεκτα αλλά ορισμένα είναι πιο σοβαρά και απεχθή, ιδίως εκείνα που διαπράττονται σε βάρος γυναικών”, είπε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραούλ Ζούνγκμαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια.

- Advertisement -

Το 2017 η Βραζιλία κατέγραψε ένα θλιβερό ρεκόρ, με 63.880 ανθρωποκτονίες, δηλαδή επτά την ώρα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση “Φόρουμ Δημόσιας Ασφάλειας”. Τα 4.539 θύματα ήταν γυναίκες και από αυτές οι 1.133 ήταν θύματα γυναικοκτονίας, δηλαδή δολοφονήθηκαν ακριβώς εξαιτίας του φύλου τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα του ινστιτούτου Datafolha που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2017, μία στις τρεις γυναίκες ηλικίας άνω των 16 ετών στη Βραζιλία δηλώνει ότι έπεσε θύμα, τουλάχιστον μία φορά, σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής βίας τη χρονιά που πέρασε.

Η σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας οργανώθηκε ενάμιση μήνα πριν από τις προεδρικές και γενικές εκλογές, στις οποίες αναμένεται ότι κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης των κομμάτων θα είναι η ασφάλεια στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *