Πειθαρχική διώξη κατά του γιατρού Νίκου Χαυτούρα έχει κινήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου επειδή ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας αποκάλυψε τις ελλείψεις που υπάρχουν. Η διοίκηση του νοσοκομείου στρέφεται εναντίον του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Το Νοσοκομείο Βόλου έχει μεν 4 κλινικές Covid-19 αλλά δεν διαθέτει πνευμονολόγο, ενώ ένας ειδικευμένος γιατρός αντιστοιχεί για 120 ασθενείς.

Οι προειδοποιήσεις του γιατρού

Το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Χαυτούρας έχει εκπέμψει πολλές φορές σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. «Δεν υπάρχουν φάρμακα να δώσουμε στους ασθενείς. Η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου κρύβει το πρόβλημα για να φανεί καλή στο υπουργείο» δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου στον ραδιοσταθμό «105.5 Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, είχε περιγράψει με ξεκάθαρο τρόπο τις τραγικές στιγμές που ζουν οι ελάχιστοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και στο νοσοκομείο. Μάλιστα, τα είχε καταγγείλει όλα στην ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε το Αχιλλοπούλειο.

Χθες, Τρίτη ο Νίκος Χαυτούρας διάβασε στον τοπικό Τύπο ότι έχει διαταχθεί σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο συνδικαλιστής γιατρός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της διοίκησης ως προσπάθεια φίμωσης, τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

«Δεν μας φοβίζουν οι πρακτικές αυτές που μας θυμίζουν άλλες εποχές. Θα καταδικαστούν από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου να παραιτηθούν καθώς, όπως είπε, τους ενοχλεί η αλήθεια. 

Συμπαράσταση από την ΟΕΝΓΕ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για αθλιότητα και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τη σταματήσει.

«Με έκπληξη και οργή διαβάζουμε σήμερα 17/11/21 σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλίας πως η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ασκεί πειθαρχική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, επειδή αποκαλύπτει (όπως έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον να κάνει) τις απαράδεκτες συνθήκες λόγω ελλείψεων με τη νοσηλεία ασθενών στο νοσοκομείο Βόλου που επικρατούν όλες τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ. 

«Καλούμε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας κ.κ. Πλεύρη και Γκάγκα να σταματήσουν αμέσως ΣΗΜΕΡΑ αυτή την αθλιότητα, αλλιώς θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη χυδαία απόπειρα της διοίκησης του νοσοκομείου Βόλου να ασκήσει συνδικαλιστικές διώξεις, ώστε να συγκαλύψει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στους ασθενείς», τονίζει η Ομοσπονδία.

«Προειδοποιούμε πως ακριβώς 48 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τέτοιου είδους χουντικής έμπνευσης πρακτικές θα πέσουν στο κενό», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

in.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like