Βενιζέλος: Ο Σόιμπλε μου πρότεινε τρεις φορές Grexit

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Στην αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα τρεις φορές, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του συνεδρίου Thessaloniki Summit 2017.

Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι κατάφερε να πείσει τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στο ευρώ.

«Και όχι μόνο το δέχτηκε, αλλά στήριξε με αποφασιστικότητα τη δέσμευσή του και έμεινε σταθερός», πρόσθεσε.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον Σόιμπλε «φιλοευρωπαϊστή, σκληρό διαπραγματευτή», αλλά και «πολιτικό που τηρούσε τις δεσμεύσεις του και μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί του».

Αναφερόμενος στο δίδυμο Μέρκελ–Σόιμπλε είπε ότι ακολούθησε σταθερή και αταλάντευτη οικονομική πολιτική όλα τα περασμένα χρόνια, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν πολλοί πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Τέλος ο  κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι πρωτίστως πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης και συσπείρωσης της κοινωνίας και δευτερευόντως δημοσιονομικό.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.