Βασίλης Κικίλιας για τις φωτιές: Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο»

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στους δημοσιογράφους για τις φωτιές, μετά τη συνεδρία της επιστημονικής επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έγινε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις καιρικές συνθήκες της ερχόμενης εβδομάδας αλλά και τη σύσκεψη που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Σε συναγερμό είναι οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση πυρκαγιών το επόμενο διάστημα, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η μισή Ελλάδα θα είναι στο «κόκκινο» για φωτιές!

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στους δημοσιογράφους για τις φωτιές, μετά τη συνεδρία της επιστημονικής επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έγινε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις καιρικές συνθήκες της ερχόμενης εβδομάδας αλλά και τη σύσκεψη που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αμέσως μετά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις επικίνδυνες συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα καθώς ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. 

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε:

«Από αύριο Κυριακή, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 Μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία και γι’ αυτό τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται “στο κόκκινο”, όπως φαίνεται και στον χάρτη».

Και πρόσθεσε: «Έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητάω από το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα, γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα».

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Την εικόνα του ακραίου κινδύνου για πυρκαγιά, στον οποίο θα βρίσκεται αύριο Κυριακή (10.8.2024) μεγάλο μέρος της Ελλάδας, αποτυπώνει ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χάρτη από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τέσσερις περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στις παρακάτω περιοχές: 

Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
Περιφέρεια Κρήτης
Την ίδια ώρα 8 περιφέρειες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, ΠΕ Καρπάθου)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version