0

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την καταστρατήγηση των νέων μέτρων από εκείνους που θα ψάξουν να βρουν παράθυρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό έγινε και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και για να μην γίνουν παρανοήσεις απαγορεύονται τα πάρτι που κάποιοι βαφτίζουν «μαζώξεις φίλων» αλλά κόβουν κανονικά εισιτήρια και έχουν μουσική με DJ. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και ενδελεχείς και τα πρόστιμα τσουχτερά φτάνοντας και τα 50.000 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και όσον αφορά στους υπότροπους επιχειρηματίες τονίζουν ότι πλέον ακόμα και αν ένα κέντρο διασκέδασης έχει κλείσει για παραβίαση των κανόνων δεν θα ξανανοίξει ακόμα και αν αλλάξει υπεύθυνο για το κέντρο. Εξηγούν ότι η πρακτική του «αυτοφωράκια» πλέον δεν έχει εφαρμογή.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 

Ειδικά για τη διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται προβλέπεται:

Για την 1η παράβαση: Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση 80136 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 6290/29.12.2021 παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης

Για τη 2η παράβαση: Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 2 – Κυρώσεις, σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων του άρθρου 1, επιβάλλονται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κυρώσεις σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Έξι νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων – Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ τον Ιανουάριο

Previous article

Λαμία: Ξεπέρασαν τα 50 τα σημερινά θετικά rapid test – Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ