Τσίπρας: Χθες καταθέσαμε πλήρες σχέδιο στους θεσμούς – Έχουμε στείλει τις προτάσεις μας και περιμένουμε απάντηση!

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/06/02 at 1:18 ΜΜ
3 Min Read

– Στην πορεία των διαπραγματεύσεων λίγες ώρες μετά την πενταμερή του Βερολίνου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
«Η αποδοχή του σχεδίου από την πλευρά των θεσμών θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης»
– Οι δηλώσεις έγιναν μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας

Εμείς ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Παιδείας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και αποκάλυψε ότι χθες βράδυ στείλαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στους θεσμούς!

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα σχέδιο πρότασης χθες βράδυ στους θεσμούς και συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές.

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα ευρωπαικό και παγκόσμιο θέμα. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή στην διαίρεση της Ευρώπης. Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και κινούμαστε με βάση την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση και δεν θέλει η χώρα να γυρίσει στο χθες των μνημονίων και της υποτέλειας”.

«Όλη η Ελλάδα και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μια κυβερνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και στις κυβερνήσεις που απλά υπέγραφαν τις απαιτήσεις των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι διαπραγματευόμαστε σε αντίξοες συνθήκες και οι ελληνίδες και οι έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης και ότι η Ελλάδα διεκδικεί τα δίκια της.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές. Εχουμε κάνει παραχωρήσεις, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα αλλά έχουμε καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Και συνέχισε: «Η αποδοχή του από την πλευρά των θεσμών θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι χθες βράδυ έγινε η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρότασης το οποίο αρμοδίως ετέθη χθες βράδυ στους θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπούμε την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θελει διέξοδο απο την κρίση και δεν θέλει η χώρα να ξαναγυρίσει στο χθες.

«Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε προοπτική στον ελληνικό λαό», είπε και συνέχισε: «να οικοδομηθεί η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας για να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της», κατέληξε.

 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=406917&catid=9

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content