«Τρελαίνουν» τη νότια Λαμία τα “κανονάκια”

LamiaNow News
Updated 2020/08/16 at 10:05 ΠΜ
2 Min Read
Untitled 1

Τα “κανονάκια” ή συσκευές εκφοβισμού όπως αποκαλούνται, απομακρύνουν τα πουλιά, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και ζημιά στο περιβάλλον αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, επισημαίνοντας τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλούνται από την χρήση τους. Οι συσκευές κρότου που τοποθετούνται κατά τη θερινή περίοδο από κάποιους παραγωγούς προκαλούν συνεχείς εκπυρσοκροτήσεις προκειμένου να απομακρύνονται πουλιά και ποντίκια από τα χωράφια τους.

Όσοι κατοικούν κοντά έχουν την ατυχία να ακούνε έναν κρότο κάθε 20 δευτερόλεπτα σε 24ωρη βάση με αποτέλεσμα να έχουν χάσει την ηρεμία τους μέρα και νύχτα. Η μεσημεριανή σιέστα και τα ήσυχα βράδια στο μπαλκόνι τους είναι πλέον όνειρα θερινής νυκτός ενώ εξαιτίας του συνεχούς «βομβαρδισμού» διαμερίσματα  παραμένουν ξενοίκιαστα, αφού οι ενδιαφερόμενοι, θέλουν…την ησυχία τους.

Πέρα από΄τα προβλήματα που δημιουργούν τα κανονάκια στους ανθρώπους. Δεν είναι λίγες και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον αφού τα πουλιά εκδιώκονται βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία της περιοχής, αφετέρου δε, ότι ελλείψει των πουλιών αυξάνεται ανεξέλεγκτα ο αριθμός των εντόμων στις καλλιέργειες, που για να καταπολεμηθούν στην συνέχεια, απαιτείται η χρήση δηλητηρίων.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αναρωτιούνται όχι μόνο για την ουσιαστική σκοπιμότητα αλλά και για την νομιμότητα αυτών των συσκευών σε κατοικημένες μάλιστα περιοχές. Το τελευταίο, ίσως θα πρέπει να το δουν τελικά οι αρμόδιες αρχές.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
7 Comments
 • ‘Ωραία” ανάλυση κάνατε “κύριέ μου” εσύ που διαμένεις στη Βόρεια Λαμία. Και για αυτό ζητάς ό,τι ζητάς, μιας και στην περιοχή σου είχατε και έχετε ανέκαθεν ιδιαίτερη μεταχείριση, ήτοι Παιδαγωγική Ακαδημία, 2 Γυμνάσια και Λύκαια, ένα Τ.Ε.Λ., Γήπεδο, Νοσοκομείο, Ιδιωτική Πολυκλινική, Δημαρχείο και Κολυμβητήριο, τη στιγμή που όλοι εμάς τους υπόλοιπους πολίτες μας μεταχειρίζονται λές και ουρήσαμε στο πηγάδι.
  Δηλαδή με λίγα λόγια εσείς προσωπικά και οι υποστηρικτές σας κοινοβουλευτικοί και τοπικοί άρχοντες που σας παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν σχεδόν τα πάντα στην περιοχή σας, σε αντίθεση με μάς τους λοιπούς που μας έχουν στην απέξω και στην ταλαιπωρία μας, για να μην χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο ποιό ακραίο όρο και που μας ενθυμούνται πάντα προεκλογικά, ζητάτε-απαιτείται σύμφωνα με αυτά που αναφέρετε παραπάνω να εφαρμοστεί το γνωστό “κρεμάστε τον αδελφό μου, γιατί εγώ ζαλίζομαι”, προκειμένου να βρίσκεται εσείς και οι δικοί σου τα προς το ζείν, λές κι άν δεν καλλιεργηθούν πχ τα ηλιόσπουρα, ή τα φυστίκια, ή τα ρίζια, θα πεινάσετε.
  Ωραίος, λεβέντης είσαι και μάλιστα μετά συγχωρήσεως παιδί για υιοθεσία.
  Εάν εσείς προσωπικά και οι προαναφερόμενοι δικοί σας που σας έχουν καλομάθει ή “κακομάθει καλλίτερα”, αυτό το θεωρείτε Δημοκρατία, τότε να μας λείπει το βύσινο, δεν θα πάρουμε και επειδή οι αδικίες είναι εξώφθαλμες και συνάμα προκλητικές σε όλες τις βαθμίδες, συγχωρέστε με αλλά τόσο εγώ όσο και πολλοί δυστυχώς πολίτες ανά την επικράτεια, έχουμε πάψει να πιστεύουμε ότι έτσι λειτουργεί μια ευνομούμενη Πολιτεία και μάλιστα Δημοκρατική, όταν επικρατούν, για να μην πώ επιβάλλονται τέτοιες διακρίσεις και ανισότητες μεταξύ των πολιτών, ευθύνη φυσικά των εκάστοτε κάθε φορά κυβερνώντων.

 • ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΛΑΜΙΑ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΝΩΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΗΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ,2 ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ,ΓΗΠΕΔΟ,ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ,ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Τ.Ε.Λ, ΖΗΤΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ, “Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ”. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΘΕ.
  ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ, ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ {ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ} ΠΡΕΠΕΙ-ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ”, ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΕ…ΡΑΙΤΗΣΩ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΑ.
  ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Π.Χ. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘ΄ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ, Η ΕΣΤΩ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ [ΛΟΓΩ “ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ”] ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ “ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ… ΜΑΣ, ΚΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙΤΩ.
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΗΓΗΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ Μ.Μ.Ε. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Η ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ “ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ”.

 • Βαρατε αβερτα. Να δούμε πότε θα κοιμηθούμε φέτος. Θα πάρω τίποτα ανάποδες και θα τα ψάχνετε τα κ@λ@κανονια

 • Το πρόβλημα είναι παλαιό. Οι «άρχοντες» του τόπου, επέκτειναν το σχέδιο πόλης νότια, ενώ εκεί υπήρχαν από χρόνια κτήματα –χωράφια (καλλιεργήσιμες εκτάσεις), όπως πάντα προτεραιότητα τα συμφέροντα….
  Αποτέλεσμα είναι, να μειωθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, να έρθουν ποιο κοντά κατοικίες & τα «κανονάκια» αερίου…
  Δηλαδή μετά από τόοοσα χρόνια, ζητάμε να φύγουν & οι υπόλοιποι καλλιεργητές, αφού δεν θα μπορούν να προστατεύουν τις καλλιέργειες τους, για να έχουμε ησυχία, & τι θα τρώμε?
  Τότε, να απαγορεύσουμε την κίνηση & των οχημάτων & δικύκλων τις νύκτες του καλοκαιριού, γιατί ελάχιστοι, ενοχλούν με το θόρυβο, από τις εξατμίσεις την ώρα του ύπνου.

  • Κατι που δεν λαμβανετε υποψιν σας ειναι οτι οι αγροτες απο τα αρχαια χρονια φροντιζαν να μενουν στα κτηματα τους μονιμα και να τα προσεχουν ολη μερα. Φυσικα στις μερες μας κανεις δεν θελει να κανει αυτη τη ζωη, ανυπομονουν ολοι να γυρισουν στο κλιματιστικο και στο σαλονι τους. Αλλα ετσι τα ζωα μαζευοντε στα χωραφια οποτε, τι εξυπνη λυση, θα βαλουμε κανονακια να κανουν τη δουλεια που αποφευγουν οι αγροτες ακομα και αν αυτο σημαινει πως κατοικοι θα χανουν τον υπνο τους. Και οχι δεν ειναι ολα τα σπιτια επεκταση των σχεδιων πολεως. Το δικο μου σπιτι και αγροκτημα βρισκεται σε αγροτικη περιοχη τα τελευταια εικοσι χρονια, δλδ απο τοτε που φτιαχτηκε στο ακομα πιο παλιο αγροκτημα. Δεν εχει κανεναν δικαιωμα να μου χαλαει τον υπνο και την ηρεμια γιατι δεν θελει να αναλαβει τις ευθυμες τις αγροτικης ζωης που εχει επιλεξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content