Το USB 4 θα υποστηρίζει DisplayPort 2.0

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Η VESA ανακοίνωσε πως το νέο USB 4 θα υποστηρίζει και DisplayPort 2.0, που σημαίνει πως θα λειτουργεί ακόμα και για οθόνες 16K στα 60Hz ή 8K στα 60Hz με HDR.

Πως το πετύχαν αυτό τη στιγμή που το USB 4 θα λειτουργεί στα 40Gbps και το DisplayPort 2.0 στα 80Gbps;

Η VESA εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως το USB 4 μπορεί να στείλει και να λάβει 40Gbps ταυτόχρονα και η VESA δημιούργησε το DisplayPort Alt Mode 2.0.

Με αυτό, το USB-C μπορεί να μεταδώσει 80Gbps video δεδομένων χρησιμοποιώντας και τις τέσσερις “οδούς” του καλωδίου ή 40Gbps με ταυτόχρονη παράδοση δεδομένων SuperSpeed USB.

VESA DP Alt Mode Photo 1

Να σημειώσουμε πως οι οθόνες δε θα χρειάζεται να έχουν USB 4 controllers. Αν λάβουμε υπόψη πως το USB 4 θα υποστηρίζει επίσης το Thunderbolt 3 πρότυπο, έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πραγματικά το μοναδικό καλώδιο που θα χρειαζόμαστε για τη σύνδεση των οθονών μας.

Το USB Type-C έχει γίνει η σύνδεση που προτιμούν στα notebooks και στις mobile συσκευές. Με το νέο DisplayPort Alt Mode 2.0, το USB Type-C είναι η μοναδική σύνδεση που χρειάζεται για docking, gaming, AR/VR HMDs και επαγγελματικές HDR οθόνες που συνδυάζουν 80Gbps video bandwidth και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του Display Port 2.0 με τη μετάδοση USB δεδομένων και μεταφορά ρεύματος.

πηγή: uboxholics.com

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *