• ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • TOP STORIES
    • LAMIA POLIS 87.7
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
    • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
    • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
    • ADVERTORIAL SECTION
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • Ποιοι Είμαστε
    • Όροι Χρήσης
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
LamiaNow
  • LAMIA POLIS 87.7
Font ResizerAa
LamiaNowLamiaNow
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΠΟΡ
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
ΒΟΙΩΤΙΑΕΥΒΟΙΑΕΥΡΥΤΑΝΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑΦΩΚΙΔΑ

Το Lamianow στα χωριά της Ευρυτανίας / Σαββατοκύριακο στην Άμπλιανη… [εικόνες]

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
Follow:
Published: 04/11/2019, 08:28
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
SHARE

Αφήνουμε τον Νομό Φθιώτιδας και συνεχίζουμε τις ξεναγήσεις μας αυτή τη φορά σε έναν όμορο νομό.Το νομό Ευρυτανίας. Εκεί όπου το LamiaNow θα αναλάβει να σας δείξει τις ομορφιές της περιοχής.

Contents
  • Η Άμπλιανη- To όνομα – Πως θα πάμε
  • Η Άμπλιανη στην ιστορία
  • Αξιοθέατα και έθιμα
  • Δείτε φωτογραφίες

Είναι γνωστό πως η Ευρυτανία αποτελεί έναν από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας που όλοι αξίζει να επισκεφθούν. Τα μικρά γραφικά χωριά αλλά και τα χιλιάδες έλατα στα βουνά της δικαιώνουν όσους επιλέγουν να τα επισκεφθούν . Ένα από αυτά τα χωριά, το τελευταίο κατά σειρά, η Άμπλιανη εντυπωσιάζει τόσο για τη φυσική ομορφιά που διαθέτει όσο και για την ιστορία της.

Η Άμπλιανη- To όνομα – Πως θα πάμε

46513756 357840874786053 4063316211960643584 n 1

Χτισμένη σε υψόμετρο 1.220 μέτρων στο νότιο τμήμα του Νομού Ευρυτανίας η Άμπλιανη, αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς, όχι μόνο για τις Φθινοπωρινές εξορμήσεις αλλά όλες τις εποχές του χρόνου.

Αρχικά, το χωριό το 1928 μετονομάστηκε ”Σταυροπήγιον” ενώ το 1984 ονομάστηκε ξανά Άμπλιανη.

Απέχει 62 χλμ. από το Καρπενήσι, βρίσκεται στα νότια του νομού και είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.220 μέτρων. Το χωριό ανήκει πλέον στον καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου (τέως καποδιστριακός Δήμος Δομνίστας).

Το τοπωνύμιο «Σταυροπήγιο» αναφέρεται σε σταυροπηγιακή μονή, η οποία υπήρχε στην περιοχή κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Το σλαβικής προέλευσης όνομα «Άμπλιανη» οφείλεται στους πολλούς αμπλάδες (μικρές πηγές με πολύ νερό) της περιοχής.

12345ty 1

Όπως προαναφέραμε, το χωριό απέχει 62χλμ από το Καρπενήσι. Για να βρεθεί κανείς στην Άμπλιανη, οδηγώντας από Λαμία, στη διασταύρωση του τούνελ έξω από το Καρπενήσι ακολουθούμε την επαρχιακή οδό Ράχης Τυμφερηστού – Δομνίστας.  Το πρώτο χωριό που θα συναντήσουμε είναι το Κρίκελλο από το οποίο η Άμπλιανη απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

 

Η Άμπλιανη στην ιστορία

47389015 362040227699451 1761512469164982272 n

Πριν την Επανάσταση του 1821, η Άμπλιανη ήταν ο μεγαλύτερος οικισμός της Ευρυτανίας μετά το Καρπενήσι. Στην Κατοχή οι κάτοικοι του χωριού πήραν ενεργά μέρος στην Αντίσταση, πληρώνοντας και τις ανάλογες συνέπειες, καθώς οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό. Ο πληθυσμός της, κατά την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 13 κατοίκους, εκ των οποίων οι μόνιμοι τη χειμερινή περίοδο είναι ακόμη λιγότεροι.

Η Άμπλιανη σύμφωνα με διάφορα ευρήματα πρέπει να υπήρχε ήδη κατά τη βυζαντινή εποχή. Σε γραπτά στοιχεία εμφανίζεται το έτος 1454/5 ως μια φορολογική μονάδα, η οποία ανήκε στο σαντζάκι των Τρικάλων, που τα χρόνια εκείνα ήταν μια ενιαία φορολογική και διοικητική περιφέρεια. Κατά το έτος 1466/7 ο πληθυσμός της αποτελούταν από δεκατέσσερα νοικοκυριά. Σε διάστημα ενός έως ενάμιση αιώνα παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη αύξηση των φορολογικών μονάδων στα νοικοκυριά γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχε και πληθυσμιακή αύξηση. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι με την Οθωμανική διοίκηση τα πρώτα 2/3 επικρατούσε καθεστώς δίχως στρατιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που βοήθησε τους κατοίκους να ασχοληθούν ειρηνικά με τις ασχολίες τους έχοντας κατά κάποιο τρόπο εξασφαλίσει την ανεξαρτησία τους.

Το έτος 1499 ιδρύθηκε το σαντζάκι της Ναυπάκτου στο οποίο υπάχθηκε και η Άμπλιανη. Ξανασυναντάμε το χωριό τον οκτώβρη του 1810 σε δευθέρι του Βηλαετίου Καρπενησίου, με πληροφορίες για την είσπραξη των φόρων κατ’εντολήν του Βεζίρη. ‘Οσον αφορά τη διοίκηση της κοινότητας ίσχυε μια μορφή κοινοτικής αυτονομίας όπου οι ντόπιοι εξέλεγαν τους προεστούς αλλά και τους γερόντους οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση των φόρων και τις εσωτερικές υποθέσεις.

Η Άμπλιανη ήταν ανέκαθεν μεταβατική κοινότητα κι αποτελούσε ένα από τα ελάχιστα χωριά στην Ελλάδα με την ιδιομορφία αυτή. Οι κάτοικοι της παλαιότερα αλλά και σήμερα δεν διαμένουν μόνιμα. Ως το ορεινότερο χωριό της Ευρυτανίας, οι καιρικές συνθήκες ανάγκαζαν τους κατοίκους ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα να φύγουν από το χωρίο τους χειμερινούς μήνες. Κάποιοι κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Μεσολογγίου, που είναι και η χειμερινή έδρα της κοινότητας, κι άλλοι προς τη Λαμία. Οι πιο πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στον Άγιο Θωμά, την Αγριλιά , το Αιτωλικό αλλά και το Νεοχώρι.Στη Λαμία μάλιστα επειδή οι Αμπλιανίτες νοίκιαζαν χωράφια για τα ζώα τους δημιουργήθηκε ένας οικισμός με το όνομα ”Νέα Άμπλιανη”.

Η Άμπλιανη ήταν γνωστή για την παραγωγή σε υφαντά τα οποία πωλούνταν κιόλας. Αυτό οφείλεται στη σημαντική θέση που κατείχε η κτηνοτροφία στη ζωή των κατοίκων καθώς υπήρχε άφθονη παραγωγή μαλλιού, το οποίο ύφαιναν κι έγνεθαν οι γυναίκες. Στο γνέσιμο ωστόσο σημαντική ήταν και η βοήθεια των ανδρών, οι οποίοι σύμφωνα με διηγήσεις των παλαιότερων συναγωνίζονταν για το ποιός θα γνέσει περισσότερο. Στο χωριό υπήρχε κι ένα σπάνιο είδος αργαλειού, ο όρθιος αργαλειός.

Αξιοθέατα και έθιμα

10431858

Δύο από τις εκκλησίες του χωριού, η Αγία Παρασκευή κι ο Άγιος Νικόλαος, έχουν ανακηρυχθεί ιστορικά και διατηρητέα μνημεία από το υπουργείο πολιτισμού. Είναι και οι δύο ρυθμού Βασιλικής.

Η κεντρική πλακοστρωμένη πλατεία του χωριού είναι πάντα γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών. Στο κέντρο της δεσπόζει μια πετρόκτιστη βρύση, η οποία περιβάλλεται από έξι πλατάνια διακοσίων εξήντα περίπου ετών! Δίπλα της βρίσκεται και η μαρμάρινη αναμνηστική επιγραφή με τα ονόματα των στρατηγών του συμβουλίου του Καραϊσκάκη.

Ιδιαίτερα φημισμένη είναι η επίσης πλακοστρωμένη πλατεία του ”Στέγκου”, όπου κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελείται ο ομώνυμος τοπικός χορός που δεν χορεύεται πουθενά αλλού. Αμπλιανίτες κι Αμπλιανίτισσες συγκεντρώνονται τη μέρα αυτή με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, χορεύουν και τραγουδούν χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Στο χωρίο έχει επίσης δημιουργηθεί αξιόλογο λαογραφικό μουσείο.

Η Άμπλιανη το καλοκαίρι, ειδικά Ιούλιο κι Αύγουστο, σφύζει από ζωή. Έχει πάνω από 500 σπίτια, τα οποία είναι χτισμένα αμφιθεατρικά λόγω της επικλινότητας του εδάφους. Κάθε χρόνο οι παραθεριστές οργανώνουν πρωινές κυρίως εκδρομές στη Σαράναινα, στο Nτερζί, στο Μαλάκη, στη Κερασιά και σε άλλα μέρη γύρω από το χωριό για να μαζέψουν τα ”καλούδια” του βουνού όπως τσάι, ρίγανη, σαλέπι, βάλσαμο κι αλόη.

Ο τόπος είναι γνωστός και για τους καταρράκτες, τα ποταμάκια όσο και τις πηγές με το γάργαρο και κρυστάλλινο νερό. Ένα από αυτά είναι και ο Ρόβολος που τροφοδοτεί την Ευηνολίμνη.

Έτσι, κάθε επισκέπτης μαγεύεται από τη φυσική ομορφιά που αντικρίζει στους περιπάτους αλλά και από τη γαλήνη που αποπνέει το τοπίο.

Δείτε φωτογραφίες

47389015 362040227699451 1761512469164982272 n 10431858 3 chdz 5977cb40af96d 35988860 265075587395916 1940644693108850688 n 45553254 349586208944853 3039476539231043584 o 45763739 350001418903332 3522683222141960192 n 47389015 362040227699451 1761512469164982272 n 1 43823127 339531066617034 670025906177179648 o 75233956 440907263238361 1259491523100147712 n 75237438 997721320584057 2843821735013253120 n
Πηγή φωτογραφιών-πληροφοριών
Άμπλιανη Ευρυτανίας / instagram
Άμπλιανη Eυρυτανίας /  Facebook
maxmag.gr
greece.com
TAGGED:Σαββατοκύριακο στην Άμπλιανη
Share This Article
Email Copy Link Print
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Previous Article Λαμία: Οι Πολύτεκνοι της Φθιώτιδας γιόρτασαν τους προστάτες τους [εικόνες]
Next Article Βρέθηκαν οι δύο αδερφές που είχαν χαθεί στο βουνό: Μεγάλη η κινητοποίηση των Αρχών
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

LAMIANOW LIVE
--:--
25/06/2026
49' 📰 ΑΡΘΡΟ
Οι Bookmarkers στην Ξάνθη, με βιβλία, δώρα και γνώση
53' 📰 ΑΡΘΡΟ
Μια συγκινητική βραδιά αποχαιρετισμού και ελπίδας στη Γιορτή Λήξης και Αποφοίτησης του ΓΕΛ Δομοκού
2ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Γιατί, αν ήρθε η ώρα να επιλέξεις Φροντιστήριο, να είναι το Πρώτο – Σας υποδεχόμαστε στο νέο μας χώρο!
2ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Ένα μικρό ξεχασμένο πάρκο στο κέντρο της Λαμίας που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία - το αίτημα μιας συμπολίτισσας μας
3ω 📰 ΑΡΘΡΟ
ΚΕΥΠ Λαμίας : Ιστορική ορκωμοσία την Παρασκευή για τη 2026 Β΄ ΕΣΣΟ με τις πρώτες εθελόντριες του Στρατού Ξηράς – Αναμένεται ο Νίκος Δένδιας
3ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Κυκλοφόρησε το τελευταίο -για φέτος- τεύχος της σχολικής εφημερίδας του 5ου Γυμνασίου Λαμίας
3ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Ο Δήμαρχος Λαμιέων στο πλευρό των παιδιών στην έναρξη του Αθλητικού Καλοκαιρινού Camp
3ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Σημαντικές διακρίσεις για τον Σύλλογο Άθλησις Λαμίας στο 3ο Κύπελλο Ελλάδας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής
3ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ο Μουστάφα Φαλ
3ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Ο Μητσοτάκης στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026, στο Ellinikon Sports Park
4ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Μύκονος: Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI για ναρκωτικά – 5 συλλήψεις
4ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Δυσφορία σε κυβερνητικά στελέχη για το «δεν θα απολογηθώ σε κανέναν κερατά» του Αβραμόπουλου
4ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Θανατηφόρο τροχαίο μετά τις Θερμοπύλες – Νεκρός οδηγός ΙΧ μετά από σύγκρουση με φορτηγό συνεργείου / Φωτό, Βίντεο
4ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Ουγγαρία: Κανίβαλος ξέθαβε πτώματα από νεκροταφεία και τα έκλεβε από νεκροτομεία για να τα…τρώει
4ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Δένδιας: Αλλάζουν τα Κέντρα Εκπαιδεύσεων των Νεοσυλλέκτων μέχρι το τέλος του 2026
5ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Καύσωνας στην Ιταλία: Νεκρός 58χρονος αγρότης από θερμοπληξία – Στο «κόκκινο» 16 πόλεις
5ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει το Σάββατο κοντά στη Γη
6ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Σχέδια για αποστολή απορριφθέντων αιτούντων άσυλο σε Ρουάντα και Ουζμπεκιστάν – Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
6ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Ανδρέας Παπανδρέου : Η πολιτική προσωπικότητα που άλλαξε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα / γράφει ο Γεώργιος Καρανάσιος
6ω 📰 ΑΡΘΡΟ
Ρόδος: Τουρίστας γδύθηκε, σκαρφάλωσε ασθενοφόρο και «βούτηξε» στην άσφαλτο - Βίντεο
1Photo 1782304450081Θανατηφόρο τροχαίο μετά τις Θερμοπύλες – Νεκρός οδηγός ΙΧ μετά από σύγκρουση με φορτηγό συνεργείου / Φωτό, Βίντεο2santikai maketa1Σαντικάι, Κουλκουβίνη και Manoukian χάρισαν μια μοναδική βραδιά στους Λαμιώτες που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης – Φώτο, Βίντεο3Ανάλυση εκλογικών αποτελεσμάτων και αποχής στη Στερεά ΕλλάδαΜείον 13,4 η Νέα Δημοκρατία στη Στερεά Ελλάδα – Πού πήγαν 1.000.000 γαλάζιοι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα – Η ακτινογραφία αποχής και διαρροών4diarixiΛαμία: Πρωινή περιπέτεια για ζευγάρι Λαμιωτών – Γυναίκα ρομά μπήκε στο σπίτι τους και “ξάφρισε” πορτοφόλι – Την πήραν στο κυνήγι5Το λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας Στυλίδας όπου θα γίνει το 4ο Street Food FestivalΑγία Μαρίνα: Το 4ο Street Food Festival έρχεται στο λιμανάκι με γεύσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση (Aud)6Αστυνομική επιχείρηση για κλοπές σε υποδομές κινητής τηλεφωνίας και ρευματοκλοπές«Χτύπημα του ελληνικού FBI με «άρωμα» Φθιώτιδας και Στερεάς – Ξηλώνεται κύκλωμα που ρήμαζε υποδομές κινητής τηλεφωνίας – 105 οι εμπλεκόμενοι, 9 εκατ. ευρώ η ζημιά7Σιδηροδρομικός Σταθμός Λιανοκλαδίου με αναφορά στην καταγγελία επιβάτιδας για έλλειψη ενημέρωσης«Δεν υπήρχε κανείς να μας ενημερώσει – περίμενα ότι κάτι θα είχε αλλάξει μετά τα Τέμπη» – Καταγγελία επιβάτιδας για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου8Σκηνή στημένη στην Πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας για τη συναυλία του Lamia Youth FestivalΑπόψε στις 21.00 η Λαμία γίνεται μια μεγάλη σκηνή: Σαντικάι, Κουλκουβίνη και Athena Manoukian ξεσηκώνουν την Πλατεία Ελευθερίας9Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά από τη Λευκωσία σε εκδήλωση για την ΕιρήνηΕΛΑΣ: Ανακοινώθηκε η «σκιώδης κυβέρνηση» Τσίπρα – Οι τομεάρχες, όλα τα ονόματα10Το Ιστορικό Κάστρο Λαμίας όπου θα γίνει η εκδήλωση της Άνοιξης Μουσικής στην ΠόληΣτο Ιστορικό Κάστρο Λαμίας η αυλαία του 27ου κύκλου της «Άνοιξης Μουσικής στην Πόλη»
1Ανάλυση εκλογικών αποτελεσμάτων και αποχής στη Στερεά ΕλλάδαΜείον 13,4 η Νέα Δημοκρατία στη Στερεά Ελλάδα – Πού πήγαν 1.000.000 γαλάζιοι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα – Η ακτινογραφία αποχής και διαρροών48 σχόλια2c7a454a4 21001720250310kts6548 2sooc1741623801Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο13 σχόλια3pierakakisΠιερρακάκης: Δίνουμε το χέρι σε όσους «πνίγονται» από τα χρέη13 σχόλια4diarixiΛαμία: Πρωινή περιπέτεια για ζευγάρι Λαμιωτών – Γυναίκα ρομά μπήκε στο σπίτι τους και “ξάφρισε” πορτοφόλι – Την πήραν στο κυνήγι8 σχόλια5adonisΆδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κόμμα Σαμαρά – Στο κόμμα Τσίπρα το μόνο που ονειρεύονται είναι πως θα αρπάξουν τα λεφτά των άλλων7 σχόλια6Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας κατά την επίσκεψή του στη διοίκηση του ιδρύματοςΣτο νοσοκομείο Λαμίας ο Χρήστος Σταϊκούρας : “…η αντιμετώπιση ελλείψεων και η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών του συνιστούν διαρκή προτεραιότητα”6 σχόλια7Σιδηροδρομικός Σταθμός Λιανοκλαδίου με αναφορά στην καταγγελία επιβάτιδας για έλλειψη ενημέρωσης«Δεν υπήρχε κανείς να μας ενημερώσει – περίμενα ότι κάτι θα είχε αλλάξει μετά τα Τέμπη» – Καταγγελία επιβάτιδας για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου5 σχόλια8Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος“Καρφιά” κατά Σαμαρά από Μπακογιάννη: “Ιστορικό λάθος” και “τριτοκοσμικό” το δημοψήφισμα του 20154 σχόλια9Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δημόσια εμφάνισηΔημήτρης Αβραμόπουλος: «Όλη η ιστορία είναι μια μπούρδα – Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν κερατά»4 σχόλια10Πυροσβέστες και αστυνομία στο σημείο όπου βρέθηκαν κουτάβια σε φρεάτιο ομβρίων στην ΑιτωλοακαρνανίαΚτηνωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Πέταξαν κουτάβια σε φρεάτιο ομβρίων, τρία πέθαναν, τέσσερα δίνουν μάχη για τη ζωή τους4 σχόλια11Κάμερες επιτήρησης με τεχνητή νοημοσύνη για την πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο ΛαμιέωνΜετά το Drone ο δήμος Λαμιέων βάζει κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη για τις πυρκαγιές – 7200 δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων / Βίντεο3 σχόλια12Photo 1782304450081Θανατηφόρο τροχαίο μετά τις Θερμοπύλες – Νεκρός οδηγός ΙΧ μετά από σύγκρουση με φορτηγό συνεργείου / Φωτό, Βίντεο3 σχόλια13Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά από τη Λευκωσία σε εκδήλωση για την ΕιρήνηΕΛΑΣ: Ανακοινώθηκε η «σκιώδης κυβέρνηση» Τσίπρα – Οι τομεάρχες, όλα τα ονόματα3 σχόλια14Ο Δημήτρης Καιρίδης σε τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪΚαιρίδης: Ο Χάρης Δούκας έχει πάει στον Αλέξη Τσίπρα και δεν το έχουν καταλάβει -Σε 3 μήνες θα τον βρίζουν στο ΠΑΣΟΚ3 σχόλια15Πεζοδρόμιο σε αστικό δρόμο στη Σπερχειάδα και τη ΜακρακώμηΜακρακώμη – Σπερχειάδα: Προχωρά ο διαγωνισμός για τα πεζοδρόμια των 680.000 ευρώ3 σχόλια16Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεναγείται στο νέο κτίριο ακτινοθεραπειών του νοσοκομείου ΣωτηρίαΆδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ σήμερα είναι το καλύτερο σύστημα υγείας που είχε ποτέ η χώρα3 σχόλια17xaidari«Ιατρικό θαύμα» για τη 13χρονη μαθήτρια που είχε πέσει από το μπαλκόνι του σχολείου της – Κέρδισε τη μάχη και συνεχίζει την αποκατάσταση2 σχόλια18Γκρι όχημα σε δρόμο της Γαστούνης σε στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείαςΓαστούνη: «Ήταν ατύχημα – δεν υπήρχε πρόθεση», υποστηρίζει η υπεράσπιση της 60χρονης οδηγού που πάτησε το σκυλάκι2 σχόλια19Πανηγύρι στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, όπου φέρεται να σημειώθηκε ξυλοδαρμός 16χρονουΆγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συνομήλικό του σε πανηγύρι στα Τρίκαλα: Του έλεγε «θα σε σκοτώσω, πώς είσαι έτσι;» καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος,2 σχόλια20Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δημόσια εμφάνισηQatargate: Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση με το ένταλμα για τον Αβραμόπουλο – Τι θα γίνει με την ασυλία και τα ψηφοδέλτια2 σχόλια
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
ΚΑΙΡΟΣ - ΛΑΜΙΑ
24°C
Lamia
overcast clouds
24° _ 24°
81%
3 km/h
Πε
30 °C
Πα
31 °C
Σα
31 °C
Κυ
31 °C
Δε
23 °C

You Might Also Like

IMG 20260625 001732
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Μια συγκινητική βραδιά αποχαιρετισμού και ελπίδας στη Γιορτή Λήξης και Αποφοίτησης του ΓΕΛ Δομοκού

25/06/2026, 00:18
10168789 20261106114235modtpent 01 scaled 1020x1020 1
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΚΕΥΠ Λαμίας : Ιστορική ορκωμοσία την Παρασκευή για τη 2026 Β΄ ΕΣΣΟ με τις πρώτες εθελόντριες του Στρατού Ξηράς – Αναμένεται ο Νίκος Δένδιας

24/06/2026, 22:08
efdimerida
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Κυκλοφόρησε το τελευταίο -για φέτος- τεύχος της σχολικής εφημερίδας του 5ου Γυμνασίου Λαμίας

24/06/2026, 22:02
a4dfd083 cbac 41dc 95b7 c4b3b5b99f05
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων στο πλευρό των παιδιών στην έναρξη του Αθλητικού Καλοκαιρινού Camp

24/06/2026, 21:57
LamiaNow

LamiaNow.gr – Η καθημερινή ενημέρωση της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Από το 2017, προσφέρουμε έγκυρες ειδήσεις, αναλυτικά ρεπορτάζ και άμεση κάλυψη της τοπικής και ευρύτερης επικαιρότητας, με σεβασμό στον αναγνώστη και προσήλωση στην αξιοπιστία. Ενημερώνουμε, αναδεικνύουμε και καταγράφουμε όσα συμβαίνουν στη Λαμία, τη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα, 24 ώρες το 24ωρο.

Facebook Twitter Youtube Rss Medium

Categories

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΠΟΡ
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Lamianow.gr / All Rights Reserved.

BEST OF LAMIA MEDIA VOICE
LAMIA+PLUS.GR «Αυλαία» με δημιουργία, δράσεις και χαμόγελα στη σχολική εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου Λαμίας «Αυλαία» με δημιουργία, δράσεις και χαμόγελα στη σχολική εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου Λαμίας
Ξεκίνησε με χαμόγελα το Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp του Δήμου Λαμιέων
LAMIASPORTS.COM Τέλος συνεργασίας με Νεοφώτιστο και Θυμιανόπουλο για τον Αίολο Τέλος συνεργασίας με Νεοφώτιστο και Θυμιανόπουλο για τον Αίολο
Ενίσχυση στην επίθεση με Κώστα Νεοφώτιστο για τον Ολυμπιακό Λαμίας
LAMIARA.GR Στη λίστα του Ρήγα Φεραίου ο Λάκης Παπανικολάου Στη λίστα του Ρήγα Φεραίου ο Λάκης Παπανικολάου
Φίλαθλοι: Στο πλευρό των παικτών οι οργανωμένοι του ΠΑΣ Λαμία: «Δώστε άμεσα απαντήσεις»
LAMIAPOLIS87.7 Μιχάλης Χριστοδουλίδης στον Lamia Polis 87.7: Προειδοποίηση για νέο κύμα αυξήσεων στην ενέργεια Μιχάλης Χριστοδουλίδης στον Lamia Polis 87.7: Προειδοποίηση για νέο κύμα αυξήσεων στην ενέργεια
Lamia Youth Festival 2026: Σαντικάι, Κουλκουβίνη και Manoukian «βάζουν φωτιά» στην Πλατεία Ελευθερίας!
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?