Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ειδική αναφορά σε έναν από τους ελάχιστους “πνεύμονες πρασίνου” της πόλης μας. Το ΙΣΙΑΔΑΚΙ.

Ο καταπράσινος τόπος μέσα στην πόλη, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, εγκαταλείφθηκε, απαξιώθηκε και μετατράπηκε σε ένα από τα πιο αφιλόξενα και πολλές φορές επικίνδυνα σημεία της περιοχής. Ρημαγμένο πια δεν το επισκέπτεται κανείς… Ένας χώρος συνώνυμο της “όασης” ο οποίος δυστυχώς και με τις ευθύνες να διανέμονται σε αρκετούς, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση αποκαρδιωτική. Αντί να αποτελεί spot αναζωογώννησης για μικρούς και μεγάλους θυμίζει ρημαγμένο τοπίο ακόμη και στέκι τοξικομανών.

Λίγο πριν τις εκλογές η απερχόμενη πλέον δημοτική αρχή αιτήθηκε παραχώρηση από το Δασαρχείο στον Δήμο Λαμιέων για την ανάπλαση και αξιοποίηση του. Προεκλογικό τρικ ή όχι, μικρή σημασία έχει.


Υπενθυμίζουμε πως η πρόταση της δημοτικής αρχής περιελάμβανε την ανακαίνιση των χώρων άθλησης (υφιστάμενα γήπεδα), την κατάργηση της υφιστάμενης (εγκαταλειμμένης) παιδικής χαράς, τον επανασχεδιασμό των περιπατητικών διαδρομών και την αξιοποίηση των σημείων φυσικού κάλλους ή των θέσεων αξιόλογης θέασης, τη δημιουργία χώρων ανάπαυσης, την πλήρη εγκατάσταση φωτισμού σε όλο το άλσος και τη δημιουργία σημείων παροχής πόσιμου νερού. Επίσης την κατασκευή χώρου εκγύμνασης ενηλίκων (τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης ενηλίκων ανοιχτού χώρου) και απομονωμένο με περίφραξη ‘’πάρκο παιχνιδιού’’ κατοικίδιων ζώων (σκύλων).


Οι εικόνες που κατά καιρούς μας κοινοποιούν αναγνώστες μας είναι εύγλωττες και καταμαρτυρούν την καταστροφή ενός άλλοτε μικρού παράδεισου που απολάμβαναν οι Λαμιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Μετά από καταγγελίες, τα επικίνδυνα “συντρίμμια” της παιδικής χαράς απομακρύνθηκαν. Αλλά δυστυχώς ήταν και η μοναδική παρέμβαση που έγινε ως σήμερα…

  • To Lamianow “πέταξε” με την βοήθεια του Γιώργου Ανδρεόπουλου  πάνω από το Ισιαδάκι, καταγράφοντας εικόνες και βίντεο που αναδεικνύουν –ξεκάθαρα– τις δυνατότητες εκμετάλλευσης που παρέχει ο συγκεκριμένος χώρος. Ένας χώρος που μπορεί να τονώσει και την τοπική οικονομία. Αναμφίβολα λοιπόν το Ισιαδάκι αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και για την δημοτική αρχή που θα αναλάβει να τρέξει τις τύχες της πόλης από 1 Σεπτεμβρίου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά δεν θα μείνουμε στα λόγια…

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

5 Comments

  1. Να ξέραμε φίλοι μου τι λένε οι πέτρες, τα λουλούδια,τα δένδρα, η βροχή ! Μπορεί να φωνάζουν, να μας φωνάζουν, κι εμείς να μην ακούμε. Κρίμα!!

  2. Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα, επειδή κάποιος άλλος φύτεψε μερικά δένδρα, πολλά χρόνια πριν.

  3. Κύριε Καραισκο δύο τρία πραγματάκια αν κοιτάξεις και φτιάξεις θα είσαι για 20 χρόνια Δήμαρχος!Ο γιγαντουλης και η αφρατουλα κοιτούσαν να φέρουν Στιγκουδη και Πέγκυ Ζήνα και πήγαν σπίτι τους με 30%!Πρώτη προτεραιότητα οι πνεύμονες ζωής αυτής της πόλης,τους έχουμε όλοι μας ανάγκη.

  4. Θυμάστε το σχέδιο αναπλάσεως τής νυν δημοτικής αρχής;;;; τρομερή επιτυχία!!!! Ευτυχώς τα πιο πολλά πρόσωπα που “ασχολήθηκαν” με το θέμα μάς χαιρετούν κλέφτικα….

  5. Συγχαρητήρια για την ανάδειξη του προβλήματος.Ας το πάρει η νέα δημοτική αρχή και ας το ”εκμεταλευτεί”.Ας το κάνει πόλο έλξης για το Λαμιώτη πολίτη.Αυτά είναι έργα που ζητά ο πολίτης να πάει μια βόλτα με τα παιδιά του.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like