Το ”Λαμία στο Κέντρο” για την άρδευση στον κάμπο της Λαμίας

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 έτη ago
Updated 2019/04/09 at 8:40 ΜΜ
2 Min Read

Αντιπροσωπεία του Λαμία στο Κέντρο, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας Παναγιώτη Στασινό, παραβρέθηκε στην συνάντηση των ΤΟΕΒ Ανθήλης,Ροδίτσας και Μεγάλης Βρύσης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας που πραγματοποιήθηκε στην Ανθήλη την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στην άρδευση των περίπου 50.000 στρεμμάτων αγροτικής γης που οφείλονται στο απαρχαιωμένο και προβληματικό σύστημα άρδευσης. Όπως μάλιστα τονίστηκε μέσα από μελέτες φαίνεται πως η περιοχή του Δήμου Λαμιέων θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής με αύξηση της θερμοκρασίας και της ξηρασίας που οδηγούν σε ερημοποίηση την παραγωγική γη με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την ζωή όλων μας.

Ο δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς αντί να προβαίνουν σε ευχολόγια και σε ασκήσεις επί χάρτου αποπροσανατολίζοντας εντελώς την κατάσταση θα έπρεπε ήδη από το 2015 όταν έγιναν γνωστές οι παραπάνω προβλέψεις να έχουν καταστρώσει συγκεκριμένα σχέδια δράσεων για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην  περιοχή μας

Δυστυχώς η περίπτωση του αρδευτικού προβλήματος στην Ανθήλη καταδεικνύει οτι η παρούσα δημοτική αρχή αλλά και η Περιφέρεια δεν έχουν σχέδιο παρέμβασης και παραπέμπουν το πρόβλημα στο μέλλον.

Αναμένουμε συντονισμένες προσπάθειες από ολους του εμπλεκόμενους φορείς  ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη Διαχειριστική Μελέτη για το υδάτινο δυναμικό της λεκάνης απορροής του Σπερχειού ποταμού(πλημμυρικά φαινόμενα ,φερτά υλικά κλπ) και στη συνέχεια ολοκληρωμένη μελέτη για την διαχείριση των Υδάτινων Πόρων ώστε να εξοικονομηθεί το νερό που είναι απαραίτητο για την άρδευση της περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα που παρουσιάστηκαν ως λύσεις στην συγκεκριμένη συγκέντρωση θεωρούμε πως αφορούν μόνο προεκλογικές κορώνες για την δημιουργία εντυπώσεων

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content